Збільшили губи? Тепер важливо не тільки насолоджуватися ними, а й правильно доглядати

Догляд за обличчям і тілом
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Догляд за губами після збільшення відіграє дуже важливу роль у тому, яким буде ефект від процедури та як довго він протримається. Хочу публікувати рекомендації щодо догляду за губами після збільшення, якими поділилися професіонали.

Як доглядати за губами після збільшення?

Догляд за губами після ін'єкцій є ключовим моментом, пише byrdie.com . Своїми порадами з виданням поділилися пластичні хірурги Семюел Лін та Стівен Вільямс , а також дерматологиня Рейчел Назарян .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Уникайте травм губ

Вільямс радить пацієнтам уникати будь-яких травм губ одразу після лікування. Оскільки губи складаються із чутливої тканини, травма відносна.

Важливо бути обережним, щоб уникнути травм губ, у тому числі прикушування,

— пояснює Вільямс.

Відмовтеся від споживання занадто гарячих або занадто холодних продуктів

Вільямс також рекомендує пацієнтам вибирати страви та напої помірної температури. Вживання в їжу занадто холодної або гарячої їжі відразу після процедури може викликати обмороження або опік губ.

Відмовтеся від алкоголю

За словами Лін, щоб звести до мінімуму можливість утворення синців, слід уникати вживання алкоголю протягом перших 24–48 годин після ін'єкцій.

Хірург також радить не вживати алкоголь за кілька днів до процедури з тієї самої причини.

Не пийте через трубочку

Лін зазначає, що протягом 24–48 годин після процедури краще уникати пиття через соломинку.

Тиск та рух, необхідні для використання соломинки, можуть призвести до деформації наповнювача,

— пояснює він.

Уникайте фізичних навантажень

Найкраще уникати інтенсивних фізичних вправ або активності відразу після процедури.

Протягом перших 24–48 годин після процедури пацієнтам слід уникати напруженої діяльності чи фізичних вправ. Ці заняття можуть підвищити частоту серцевих скорочень та кров'яний тиск, що може збільшити набряки та синці,

— пояснює Лін.

Відмовтеся від помади

Протягом мінімум восьми годин після процедури Вільямс радить уникати нанесення на губи помади або бальзаму.

За словами Ліна, бальзам або блиск можна використовувати вже через 24 години після нанесення наповнювача, за умови, що вони наносяться обережно, щоб не чинити занадто сильний тиск на свіжий наповнювач.

Не спіть обличчям у подушку

Після процедури Лін рекомендує уникати будь-яких дій, які чинять прямий тиск на обличчя, наприклад, спати обличчям у подушку. Вільямс додає, що для надійності краще уникати сну обличчям донизу протягом тижня.

Не цілуйтеся відразу після процедури

На думку експертів, поцілунки, як і сон на обличчі, можуть завадити встановленню філерів у губах. Отже, поцілунків слід уникати протягом як мінімум 24 годин після процедури.

Відмовтеся від куріння

Вільямс рекомендує людям, які розглядають можливість використання філерів для губ, утримуватись від куріння після процедури.

Куріння може викликати вазоконстрикцію, що звужує кровопостачання, і цього слід уникати після будь-якої інвазивної процедури,

- каже він.

Пацієнтам, що палять Лін рекомендує припинити курити як мінімум на один тиждень після лікування. Сигаретний дим заважає загоєнню, а процес куріння може спотворити наповнювач.

Почекайте з відвідуванням стоматолога

Після ін'єкцій фахівці рекомендують утримуватись від візитів до стоматолога протягом двох тижнів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Один із найбільших ризиків – це стоматологічна робота після ін'єкцій у губи. Це може спричинити травму та інфекцію. Зазвичай ми рекомендуємо почекати два тижні після встановлення наповнювача, перш ніж виконувати будь-які стоматологічні роботи,

— пояснює лікарка Назарян.

Раніше ми розповідали про те, як доглядати волосся після кератину . Дотримання цих правил та порад допоможе зберегти ефект від процедури.