Свіжий погляд псують мішки під очима? Це більше не проблема! 4 секрети, які допоможуть їх позбутися

Догляд за обличчям і тілом
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Мішки під очима — проблема, з якою стикаються багато людей. І, звичайно ж, проблеми й самих мішків хочеться позбутися раз і назавжди. Як це зробити? Спочатку потрібно розібратися в причинах появи мішків під очима, а вже потім вибирати відповідний спосіб. Про це ми розповімо в нашому матеріалі.

Як прибрати мішки під очима: думка дерматологів

Якщо ви ламаєте голову над тим, як позбутися мішків під очима, варто почати з'ясувати причини їх появи, пише vogue.com . Видання поговорило з дерматологами і дізналося, як усунути набряки під очима і через що вони з'являються.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мішки під очима: причини появи

Спочатку давайте розберемося в причинах появи мішків під очима.

У багатьох людей мішки під очима виникають через втрату природного об'єму під очима з віком. Це зменшення об'єму викликане зменшенням вироблення колагену та еластину,

– пояснює дерматологиня Мішель Грін .

За словами докторки Наташі Сенді , зниження рівня колагену та еластину може розпочатися вже у 25 років. Крім того, серед причин появи мішків під очима, експерти також називають нестачу сну, генетику, спосіб життя, екзему або алергічні реакції як інші причини.

Прибрати мішки під очима: місія здійсненна

Чи можна прибрати набряки під очима? Однозначна відповідь дати не вийде, адже багато залежить від того, наскільки глибокі мішки під очима.

Існує безліч нехірургічних методів лікування, які можуть допомогти зменшити появу мішків під очима та темних кіл, хоча вони не є постійними рішеннями,

— зазначає докторка Грін.

Але якщо нехірургічні методи не допомагають, експерти сходяться на думці, що назавжди позбавитися мішків під очима допоможе блефаропластика. У будь-якому випадку завжди варто проконсультуватися з фахівцем, щоб підібрати відповідне лікування.

Набряки під очима: причини у здоров'ї

Багато основних проблем зі здоров'ям можуть викликати появу мішків під очима, тому важливо проконсультуватися з лікарем, щоб переконатися, що набряки не пов'язані з серйознішою проблемою.

Зокрема, важливо переконатися, що функція щитоподібної залози збалансована і що у вас немає дисфункції носових пазух,

— каже пластична хірургіня Шанев Жаннітон .

Вона пояснює – порушення функції щитоподібної залози та дисфункція носових пазух можуть спричинити запалення, яке може виявлятися у вигляді повноти під очима. Також важливо враховувати менструальний цикл - місячні також можуть відігравати величезну роль у появі набряклості під очима.

Мішки під очима: як прибрати за допомогою зміни харчування

Серед домашніх методів порятунку від мішків під очима варто звернути увагу на збалансоване харчування. Перехід на більш здорову, багату на поживні речовини дієту — відмінний перший крок. А ось солона їжа є частим винуватцем затримки води, зазначає докторка Жаннітон, а затримка води – один із факторів, який може вплинути на зовнішній вигляд шкіри під очима.

Добавки з колагеном, будь-які продукти з вітаміном А, такі як морква і перець, а також продукти, багаті на вітамін С, допомагають протидіяти цьому, оскільки мають протизапальні та водорозчинні властивості. Ананаси містять бромелайн, який запобігає набрякам, додає докторка Сенді.

Також експерти радять відмовитися від алкоголю і йди зменшити його вживання.

Якщо ви збираєтеся випити, запийте будь-який алкоголь великою кількістю води,

— радить лікарка Сенді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як швидко прибрати мішки під очима: спіть правильно

Насправді багато залежить від правильного режиму сну. Лікарка Азаде Ширазі пояснює. що світло вночі, особливо якщо воно синє, є однією з причин, через яку люди не висипаються. Це тому, що світло пригнічує секрецію мелатоніну, гормону, що впливає циркадні ритми. Щоб вирішити цю проблему, вона рекомендує використовувати тьмяне червоне світло вночі. А ще — спати на кількох подушках, щоб звести до мінімуму скупчення рідини в області очей.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми розповідали, як вмивати обличчя правильно . Наші поради допоможуть уникнути поширених помилок.