Желатинова маска для обличчя діє як ботокс? Ми знайшли відповідь

Догляд за обличчям і тілом
517
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Говорять, що желатинова маска для обличчя за ефектом не поступається уколам ботоксу. Але чи це правда? Давайте розбиратися.

Маска для обличчя з желатином: як це працює

Поява зморшок провокують дефіцит колагену та нестачу еластану. І саме із желатину можна отримати 85% колагену. Тому багато хто радить желатинові маски для обличчя навіть після 50 років. Адже вони дають виражений ліфтинг-ефект і роблять шкіру більш пружною.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наприклад, 12-місячне дослідження показало, що прийом рибного желатину збільшив товщину шкіри на 18% та щільність колагену на 22%.

Маска з желатину: трошки теорії

Желатинова маска для обличчя діє як ботокс? Ми знайшли відповідь - фото №1

Більшість відмінностей між колагеном та желатином пов'язана з їхньою хімічною структурою, пише healthline.com.

У своїй природній формі колаген складається з потрійної спіралі, що складається з 3 ланцюгів, що містять понад 1000 амінокислот у кожному. А желатин як деградована форма колагену зазнав часткового гідролізу або руйнування, тобто він складається з більш коротких амінокислотних ланцюжків.

Завдяки цьому желатин легше засвоюється ніж чистий колаген. А ще желатин може утворювати гель, який загусне при охолодженні через свої гелеутворюючі властивості.

Маска з желатином: особливості

Желатин працює як маска для обличчя, оскільки при висиханні він стає липким та прилипає до шкіри. Його клейкі властивості змушують його діяти як свого роду маску, що відшаровується, схожу на ті, які можна знайти в магазинах. Ну і, звісно, наповнює шкіру колагеном, пише zenprinciple.com.

Однак, поряд з видаленням бруду та токсинів, особливо сильні адгезивні властивості желатину також видаляють невеликий шар шкіри при знятті. Хоча відлущування важливе для здорової, еластичної та молодої шкіри, дія желатинових масок для обличчя непередбачувана і може бути надмірно агресивною.

Маска на основі желатину: що кажуть експерти

Лікарка Ліан Мак, сертифікована дерматологиня пояснила byrdie.com, що для молодості шкіри необхідно враховувати три ключові фактори: колаген, еластин і вода.

Всі ці молекули необхідні для того, щоб шкіра мала молодий вигляд. До 30 років ми більше не виробляємо колаген і починаємо його втрачати. З віком відбувається загальне витончення шкіри, що може порушити шкірний бар'єр і призвести до зневоднення,

- пояснює вона.

У цьому питанні профілактика краще лікування, тому потрібно берегти колаген, захищаючи його від сонця та токсинів навколишнього середовища.

Маска з желатином для обличчя: що потрібно знати перед застосуванням

Видання ГолосUA зазначає, що желатин для маски має бути якісним. Це можна визначити за відсутністю запаху у продукту та майже прозорому відтінку. Також важливо правильно розвести желатин для маски обличчя змішати з холодною водою у співвідношенні 1 до 5-8. Спочатку воду потрібно вилити в зручний глибокий посуд, а вже потім всипати желатин.

Після цього потрібно почекати, коли желатин повністю набухне. На це може піти від 10 хвилин до години. Упродовж цього часу важливо перемішувати майбутню маску. Коли желатин повністю набухне, потрібно нагріти це желе на водяній бані. Після цього в цю основу для маски можна додати інші інгредієнти.

Перед нанесенням маски з желатину важливо добре очистити шкіру або навіть розпарити її. А після нанесення не варто розмовляти та посміхатися до повного висихання маски.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але особливо часто вдаватися до таких масок не варто. Оптимальним буде курс із щотижневих шести процедур. Після цього важливо витримати двомісячну перерву.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми писали про те, як прибрати носогубки. Ми знайшли цілих чотири способи прибрати ці зрадливі зморшки.