Природний спосіб покращити овал обличчя чи просто тренд? Експерти пояснили, як працює м'юїнг

Догляд за обличчям і тілом
743
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

У соціальних мережах стверджують, що м'юїнг (mewing) може допомогти зробити риси обличчя чіткішими і позбутися провисання підборіддя. Але чи погоджуються з цим твердженням фахівці? Відповідь - у матеріалі ХОЧУ.

М'юїнг: вправи для чіткого контуру особи

Техніка м'юїнг привернула велику увагу у соціальних мережах. Тим не менш, експерти з щелепно-лицьової хірургії попереджають, що існує мало доказів того, що м'юїнг дійсно може змінити структуру та зовнішній вигляд щелепи або покращити здоров'я, пише verywellhealth.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що таке м'юїнг?

Природний спосіб покращити овал обличчя чи просто тренд? Експерти пояснили, як працює м'юїнг - фото №1
Фото — Pinterest

М'юїнг - методика природної гармонізації обличчя, в основі якої лежать роботи британського ортодонта Джона М'ю. Просуває ідеї Джона і його син, також ортодонт, Майкл М'ю. При цьому важливо зазначити, що Генеральна стоматологічна рада Великобританії нещодавно позбавила М'ю-старшого ліцензії стоматолога.

Коріння м'юїнгу тягнеться з ортротропії. Це розділ стоматології, винайдений Джоном М'ю, метою якого є розширення верхньої щелепи та висування передніх зубів уперед. За словами Джона та Майка М'ю, сьогодні у людей менші щелепи, ніж у предків. М'ю пов'язують це з факторами довкілля та способу життя, а також вільним доступом до м'якої їжі.

Менша щелепа робить зуби скупченими і, отже, кривими. За словами М'ю, це також сприяє тому, що обличчя стає менш естетичним. Вони стверджують, що практика м'юїнгу може виправити це, вирівнявши зуби і зробивши щелепу більше, сильніше і квадратніше.

М'юїнг: як робити комплекс вправ

Інструкції, які можна знайти в інтернеті, трохи відрізняються, але фахівці webmd.com наводять такий алгоритм виконання вправи:

  1. Закрийте губи.

  2. Перемістіть щелепу так, щоб нижні передні зуби знаходилися відразу за передніми верхніми зубами.

  3. Прикрийте піднебіння язиком.

  4. Помістіть кінчик язика прямо за передніми зубами, не торкаючись його.

Правильне становище можна знайти, якщо спробувати вимовити звук "ng", як у англійських словах “thing” або “wing”. Також можна спробувати зосередитись на диханні через ніс, а не через рот.

Чи працює м'юїнг?

М'юїнг — це спірна техніка та експерти не впевнені, що вона справді працює.

М'юїнг не є чимось науковим,

— каже Роберт Ліснескі , доктор медичних наук та хірург-стоматолог виданню prevention.com .

Ліснески каже, що теоретично м'юїнг може принести користь, коли дитина росте.

Якщо діти будуть тримати язик притиснутим до піднебіння, це може розширити верхню щелепу (кістку, що формує верхню щелепу. Але коли вони стають старшими, від м'юїнгу немає жодної користі,

— каже Ліснески.

М'юїнг: наслідки та ризики

Фахівці webmd.com наголошують, що лінія підборіддя – частина складної системи. Не можна змінити її, не змінюючи інших частин особи. Але навіть якщо завдяки м'юїнгу вдасться змінити лінію підборіддя або положення нижньої щелепи на якийсь час, це може призвести до інших проблем, які можуть включати:

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Неправильне розташування зубів,

  • Розбіжність верхньої та нижньої щелепи,

  • Біль або дисфункція шарніру щелепи,

  • Хитаються або сколені зуби (через усунення або тиск).

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми писали про те, як діє желатинова маска для обличчя . Цей засіб дійсно насичує шкіру колагеном, але може мати негативний вплив на шкіру.