Як підібрати форму брів і зачіску за типом обличчя: детальний б'юті-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ)

Догляд за обличчям і тілом
Катерина Грисюк

Катерина Грисюк

Журналістка

Усі ми іноді хочемо змін: переїхати в інше місто, покінчити зі стосунками, які не складаються. Часом тягне на подвиг, на кшталт розібрати шафу або зробити перестановку. Але як щодо того, що набагато простіше здійснити? І багато не потрібно для цього: просто запишіться на модну стрижку і змініть форму брів!

У нашому матеріалі на HOCHU.ua розповімо, як не помилитися з вибором форми брів і зачіски, вискубати і нафарбувати брови самостійно, в домашніх умовах. Про все максимально детально - далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як підібрати форму брів залежно від типу обличчя?

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №1
Фото: freepik

Брови можуть змінити обличчя на краще. З чого ж почати догляд за ними? На старті необхідно визначитися з формою брів, і тільки потім робити корекцію. Як зрозуміти, яка форма потрібна? Давайте розбиратися:

  • Нашою метою під час створення форми брів є наближення обличчя до овалу, саме така форма вважається еталонною. Власниці овального обличчя єдині можуть вибрати собі будь-яку зачіску і прикраси.

  • Щоб згладити квадратне або прямокутне обличчя, ідеально підійдуть горизонтальні лінії. За допомогою зламів і вигинів можна витягнути обличчя.

  • Якщо обличчя широке, вибір бажано зупинити на коротких бровах, витягнута форма більше підійде для вузького обличчя. Навіть форму носа можна скоригувати візуально: якщо він у вас великий, віддайте перевагу широким густим бровам. Якщо ж носик акуратний, брови можна зробити трохи тоншими.

Вивчіть матчастину і подивіться фотоприклади, які ми для вас підготували.

Овальне обличчя

Такий тип обличчя прикрасить будь-яка форма брів. Головне, позбутися зайвих волосків, тоді брови матимуть доглянутий вигляд. Подивіться, як це робить Меган Фокс. Її брови мають гармонійний вигляд. Правда, красиво і натурально? Нічого зайвого: брови не надто густі, немає виразу здивування на обличчі. Нам дуже подобається!

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №2
Меган Фокс. Фото: Getty Images

Кругле обличчя

Від брів у формі дуги круглолицим дівчатам краще відмовитися. Такі брови зроблять обличчя ще більш круглим, а не наблизять його до ідеальної за канонами краси овальної форми. Вибирайте форму з гострим зламом, як у Дженніфер Лоуренс. Бонусом вона ще й візуально збільшила очі, віддавши перевагу такій формі брів. Якщо у вас навислі повіки, візьміть на замітку.

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №3
Дженніфер Лоуренс. Фото: Getty Images

Трикутне обличчя

Збалансуйте обличчя, вибравши підняту форму брів. Подивіться, як шикарно з цим завданням впоралася Скарлетт Йоганссон!

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №4
Скарлетт Йоганссон. Фото: Getty Images

Прямокутна форма обличчя

Пряма лінія з невеликим вигином на обличчі прямокутної форми має ідеальний вигляд, що ми і бачимо в Анджеліни Джолі. Тут важливо максимально збільшити відстань між бровами, тонкий кінчик, у 2-3 рази вужчий за основу, допоможе відвернути увагу від важкої нижньої частини обличчя.

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №5
Анджеліна Джолі. Фото: Getty Images

Обличчя ромбовидної форми

Цей тип обличчя зустрічається досить рідко. Перше, що потрібно зробити в цьому випадку, - скорегувати широку відстань між скронями. Найкраще з цим впораються брови з гострим або більш м'яким вигином. Який з них обрати, залежатиме від ваших індивідуальних рис обличчя.

Цю форму також називають "алмаз". Таке обличчя, наприклад, у Вікторії Бекхем.

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №6
Вікторія Бекхем. Фото: Getty Images
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підбираємо форму брів за розташуванням очей

Брови для близько посаджених очей

Якщо у вас близько посаджені очі, рекомендуємо зробити довгу і широку арку, яка розтягнеться по всій довжині чола. Ніяких тонких і загострених брів!

Подивіться, як із завданням справляється бровіст Дженніфер Еністон! Та вона просто красуня.

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №7
Дженніфер Еністон. Фото: Getty Images

Брови для широко розставлених очей

Якщо ситуація протилежна, вам потрібно візуально домогтися ефекту зближення очей, досягти більш гармонійних пропорцій обличчя. Профарбовуйте брови від середини, зробіть лінії максимально плавними. Можна навіть не займатися вищипуванням, а просто підстригати їх.

Корекція брів пінцетом. Як зробити її правильно?

Після того, як форму обрано, її необхідно підтримувати, регулярно вищипуючи "зайві" волоски.

Краще залишити більше волосків, ніж менше. Інакше можна отримати дуже тонкі брови з лисинами. Їх доведеться постійно підфарбовувати або перекривати татуажем, наприклад, у волосковій техніці.

Та й ми вже з'ясували, що тонкі брови пасують не всім. Вони дійсно зараз не в моді і роблять обличчя старшим, ніж воно є.

Давайте покроково визначимо, як правильно можна вискубувати брови, щоб потім результат тішив, а не розчарував вас:

  1. Брови потрібно розчесати, а волоски, які виступають, найкраще підрізати манікюрними ножицями. Робити все потрібно дуже акуратно.

  2. Візьміть гострий пінцет і висмикніть зайві волосинки в ділянці між бровами та надбрівної дуги.

  3. Вищипуйте по одному волоску. Попередньо можете окреслити брови білим олівцем.

  4. Щоб шкіра заспокоїлася, нанесіть на почервонілі ділянки спеціальний охолоджувальний гель. Перед виходом з дому можна використовувати засіб для укладання брів. Готово! Ви отримали найкрасивіші бровки!

Макіяж для брів: як легко отримати найкрасивіші брови за кілька хвилин?

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №8
Фото: freepik

Ми склали повну інструкцію, як намалювати зразкову брову. Якщо ви хочете додати трохи об'єму, олівець для брів вам на допомогу. Також додайте у свою косметичку тіні для брів і гель для їх укладання.

  1. Виберіть правильний відтінок олівця, тіней або гелю. Майстри радять купувати косметичні продукти на кілька тонів світліші, ніж ваші натуральні брови. Темні тони обтяжують погляд, якщо тільки ви не пекуча брюнетка.

  2. Щоб брови вийшли природними, їхні краї не фарбуйте занадто сильно. Штрихи мають бути легкими, робіть зовсім невеликого розміру мазки, тоді вас порадує результат своєю природністю.

  3. Щоб зробити брову трохи ширшою або заповнити прогалини, легкими рухами можна намалювати волоски, яких бракує. Вам знадобиться деяка практика, але з плином часу все обов'язково вийде. І не доведеться думати, де зробити татуаж брів. Трохи часу біля дзеркала - і ви богиня!

  4. Для виправлення недоліків використовуйте щіточку для вій. Нею можна прибрати надлишки, якщо ви раптом перестаралися ненавмисно під час нанесення фарби.

  5. Якщо ваші брови не дуже густі і погано ростуть, саме час звернути увагу на олію для брів. Але тут головне перевірити, щоб у вас не було алергії. Ефірні олії нерідко викликають реакції індивідуальної чутливості.

Як зазначають на сайті інтернет-магазину косметики Makeup, цей б'юті продукт можна купити як у скляній пляшечці, так і в пластиковому контейнері. Олія в пляшці зі скла краще зберігається, особливо це стосується періодів літньої спеки.

Експерти інтернет-магазину акцентують увагу на тому, що різні олії для брів мають різний ефект. Наприклад, кокосову можна застосовувати, якщо хочеться зробити волоски товстішими. А для стимуляції росту дуже добре підходять олії мигдалю та абрикосових кісточок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правила макіяжу брів для початківців

  • Легкі рухи. У вас усе вийде, якщо робити легкі рухи без тиску. Якщо ж тиснути на олівець дуже сильно, результат вийде темним. Рухи робіть по лінії росту волосся.

  • Слідкуйте за кінчиком брів. Початківці часто припускаються такої помилки: малюють занадто товстий кінчик брови, опускають його. Робити цього не можна, якщо не бажаєте отримати ефект сумного обличчя. Як можна такої помилки уникнути? Є один дуже простий спосіб, як можна зрозуміти, де має закінчуватися ваша брівка. Візьміть олівець і прикладіть його до обличчя від ніздрі через край ока до брови. Олівець вкаже вам місце, де закінчується брова.

  • Натуральний вигин. Природний вигляд мають тільки брови, у яких немає виражених кутів. Притисніть олівець від ніздрі до брів і зробіть дуже плавний перехід, що нагадує хвилю, а не кут.

  • Розчісуйте брови. Щоб виглядати доглянуто, зачісуйте брови зовсім трохи вгору.

  • Різкі лінії. Ми вище писали, що вони виглядають трохи дивно. Що ж робити, якщо брови вийшли дуже графічними, чітко окресленими? Виправити це просто. Візьміть чисту щіточку для вій і акуратно прочешіть різкі лінії. Вони відразу стануть згладженими.

  • Залисини в бровах. Їх можна зафарбувати тінями для брів. Другий варіант - використання олівця.

  • Концентрація продукту. Під час використання кольорового гелю або тіней надлишки засобу видаляйте. Додавайте його на волоски поступово. Якщо ви побачите, що треба зробити брови темнішими, всього лише можна додати трохи продукту.

  • Від середини брови. За типової форми брів, без лисин, завжди заповнюйте їх від середини, посилюючи пігмент до кінця. Слідкуйте, щоб один і той самий відтінок був по всій довжині.

  • Кілька продуктів. Досвідчені бровісти радять використовувати не один відтінок засобу. Реалістичніше виглядають брови в разі, якщо застосувати кілька відтінків. Згадайте, що це ж правило діє і під час фарбування волосся. Складне фарбування з плавними переходами і виглядає, і коштує дорожче.

Пофарбувати брови в домашніх умовах: місія здійсненна!

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №9
Фото: freepik

Довгострокове фарбування створює ідеальні брови! Зробити його можна в домашніх умовах, не витративши багато часу і коштів.

Фарбування брів: чи є ті, кому воно протипоказане?

Аллергия может быть на любое средство, так что лучше перестраховаться и проверить. Покрасить брови могут и блондинки, и брюнетки, и даже обладательницы рыжих волос. На наш взгляд, актуальнее всего процедура покраски для светловолосых. Результат у них самый красивый.

Як довго тримається результат фарбування брів?

Пігмент на бровах і віях зазвичай залишається на 2-3 тижні. На багатьох фарба тримається до місяця, якщо вони рідко бувають на сонці і не надто старанно, до скрипу, очищають обличчя.

Чи шкідлива фарба для брів?

Немає якихось протипоказань для всіх, але може бути алергія, реакції гіперчутливості. Швидкий тест на алергію дуже бажаний. Нанесіть краплю фарби в ділянку за вухом або в згин ліктя. Залиште фарбу в цьому місці на кілька годин. Немає почервоніння, свербіння? У такому разі можна просто зараз починати створення ідеальної для вашого обличчя форми брів, використовуючи наші рекомендації.

Як вибрати колір брів залежно від кольору волосся?

  1. Світле волосся. Майстри рекомендують натуральним блондинкам вибирати відтінок трохи темніший за їхній натуральний колір брів.

  2. Темне волосся. Якщо ви світловолоса брюнетка, рекомендуємо вам затемнити брови на тон. Глибокі темні відтінки добре поєднуються з такими ж насиченими тонами. І пам'ятайте, що холоднішим і темнішим є ваше волосся, то насиченішими можуть бути ваші брови. Темні тонкі брови не в тренді та додають віку.

  3. Руде волосся. У натуральних рудих дівчат немає яскравих червоних брів. Якщо у вас м'який рудий, обирайте м'який мідний колір, а не надто яскравий, оскільки він виглядатиме дивно. Волосся бордового кольору добре виглядатиме з бровами шоколадного відтінку.

  4. Чорне волосся. Холодні темні відтінки виграшно виглядають, якщо у вас волосся кольору воронячого крила.

Як використовувати фарбу для брів: покрокова інструкція для домашнього фарбування

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №10
Фото: eva.ua
  • Для запобігання плям нанесіть базовий шар навколо брів, але не на самі волоски.

  • Змішайте інгредієнти за інструкцією. Фарбу нанесіть по всій довжині за допомогою щіточки. Не можна пропустити жодного волоска!

  • Залиште суміш на бровах на 5-10 хвилин. Якщо ви бачите, що фарба виступає за межі брови, ви можете її залишки прибрати за допомогою ватної палички.

  • Ну і залишається останній етап: брови потрібно протерти чистою тканиною або рушником. Готово, тепер можна насолоджуватися результатом і милуватися собою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як підібрати ідеальну зачіску залежно від типу вашого обличчя?

Якщо форма брів добре поєднується із зачіскою, виходить дуже красивий і цілісний образ. Саме тому в рамках однієї статті ми вирішили об'єднати брови і зачіски, вибравши найкращі варіанти для різних форм обличчя. Природа зробила нас такими різними, тож саме час подумати про те, як підкреслити свої переваги.

Овальне обличчя

Як і у випадку з моделюванням брів, під час вибору зачісок овальна форма обличчя вважається еталоном. Наприклад, овальне обличчя у Емми Вотсон. Їй дуже пасують чіткі, але при цьому досить плавні, не надто різкі брови.

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №11
Емма Вотсон. Фото: Getty Images

Емма може стригти будь-які чубчики, також їй би підійшов високий хвіст. Овальна форма обличчя передбачає, що практично будь-які експерименти будуть вдалими!

Кругле личко

Таке миле обличчя, наприклад, у Селени Гомес. Щоб наблизити його до еталонної овальної форми, потрібно не так багато зусиль: зробіть трохи недбалу косу або локони, які трохи прикриватимуть обличчя, вибиваючись з основної зачіски. Суворі форми круглолицим красуням не пасують.

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №12
Селена Гомес. Фото: Getty Images

Прямокутне обличчя

Як приклад наведемо Сандру Буллок. Хіба можна сперечатися з тим, що вона красива і вміє себе подати? Щоб відвернути увагу від важкої нижньої щелепи, зробіть недбалі локони. Або ж можна віддати перевагу хвосту, що закриває вуха.

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №13
Сандра Буллок. Фото: Getty Images

Квадратне обличчя

Для нього потрібні зачіски, які візуально витягнуть форму і приховають підборіддя. Наприклад, власницям квадратної форми обличчя підходять великі локони. Прикрасять вашу зовнішність брови з красивим вигином.

Подивіться, як справляються із завданням стилісти Кіри Найтлі. Її зовнішність така зворушлива і залишає відчуття ніжності та тендітності. Ніхто не може їй дорікнути в тому, що підборіддя важке. Правильна зачіска творить дива. Досить просто правильно розставити акценти.

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №14
Кіра Найтлі. Фото: Getty Images

Серцеподібна форма обличчя

Зустрічається вельми рідко: широке чоло, гостре підборіддя, гострі вилиці роблять ваше обличчя схожим на серце, а значить, ви, безумовно, варті любові.

Якщо говорити про те, хто зі знаменитостей має таку форму обличчя, можна згадати Рубі Роуз і Різ Візерспун. Вони підбирають зачіски, щоб збалансувати верхню і нижню частину, наближаючи обличчя до овалу. Вашим вибором може бути піксі, довгий боб або локони. Практично на будь-яку довжину волосся можна знайти зачіску, яка вас прикрасить. Тому з обличчям, що має форму серця, перукарі-стилісти працювати полюбляють, а їхні клієнтки, як правило, виходять із салону дуже задоволеними результатом.

Как подобрать форму бровей и прическу по типу лица: подробный бьюти-гайд (+ФОТО ЗНАМЕНИТОСТЕЙ) - фото №15
Рубі Роуз. Фото: Getty Images

Як бачите, тільки комплексний підхід, тобто правильна стрижка, укладка, форма брів, колір волосся можуть перетворити зовнішність. Знати свої особливості форми обличчя необхідно хоча б для того, щоб підкреслити переваги, а не недоліки. Ви можете зробити форму брів у салоні і самостійно її підтримувати вдома, навчитися самостійно фарбувати брови. У цьому немає нічого складного. Головне, щоб було бажання мати доглянутий вигляд!

Макіяж брів: поради експерта

І звісно, коли ви робите макіяж, пам'ятайте про те, що можна підкреслювати тільки дві зони з трьох. Наприклад, брови і губи. Або брови й очі. На цьому наголошує майстриня перманентного макіяжу "Студії молодості" Колодій Дар'я.

Вона також згадує про дуже важливе правило: брови зверху практично не можна коригувати. Щоб зробити лінію брів тоншою, вищипуйте волоски внизу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми розповідали, що таке м'юїнг: чи справді це - природний спосіб поліпшити овал обличчя або ж просто тренд? Розбираємося в цьому матеріалі!