Від них краще відмовитися: 5 популярних засобів, які можуть нашкодити вашій шкірі

Догляд за обличчям і тілом
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Вважаєте себе досвідченим експертом у світі краси, але все ще користуєтеся скрабами та регулярно залишаєте клеїте патчі під очі ? Вимушені вас розчарувати, адже такі маніпуляції шкодять шкірі.

Які популярні засоби можуть зробити тільки гірше? "Шкідливою" п'ятіркою  поділилися на порталі ukr.media. Читайте та беріть до уваги!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Скраб для обличчя

Попри те, що скраби чудово очищають шкіру, видаляючи мертві клітини та стимулюючи кровообіг, вони часто мають жорсткі абразивні частинки. Це може призводити до травмування епідермісу, залишаючи невеличкі подряпини. Замість цього варто спробувати м'якіші альтернативи, такі як пілінг, ензимні пудри або кислотні тонери.

2. Маска-плівка

Відірвання маски-плівки від обличчя схоже на те, як ви відриваєте скотч. Це не тільки неприємно, але і травматично для шкіри. Такі засоби порушують природний захисний бар'єр. Краще користуйтеся кислотами та зволожувальними компонентами.

3.Чисті олії

Використання чистих олій може робити шкіру ще сухішою. Замість цього оберіть сироватки та креми, які містять олії, для зволоження, живлення і відновлення.

4. Глиняні, тканинні маски та патчі

Такі засоби дуже легко перетримати, в результаті чого вони можуть витягнути вологу зі шкір, пересушити її та спровокувати появу зморшок. Якщо ви все ж таки користуєтесь цими засобами, то уважно стежте за інструкцією та наносьте їх щільним шаром.

5. Матуючі серветки

Застосування матуючих серветок може призводити до збільшеної роботи сальних залоз і витягання вологи зі шкіри. Справляйтеся з проблемою себорегуляції шкіри за допомогою саліцилової кислоти або її аналогів у складі засобів для догляду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У вас пересихає та лущитися шкіра? Можливо, ви робите цих 5 шкідливих речей .