Крем для рук можна зробити самостійно: які домашні засоби для цього знадобляться

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Холодне повітря і вітер може пересушувати шкіру рук. Це призводить до тріскання і сухості шкіри та неприємних відчуттів.

У зимову пору потрібно користуватися захисним жирним кремом. Це пом'якшить, зволожить і захистить ваші руки. У випадку, якщо крем відсутній або закінчився, можна приготувати його самостійно, з інгредієнтів, які присутні вдома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Крем для рук можна зробити самостійно: які домашні засоби для цього знадобляться - фото №1
Фото: ezebra

Руки - це візитівка кожної людини. Іноді не вдається знайти крем, який підходить саме тобі, але його можна створити своїми руками.

  1. Оливкова олія

Вона чудово розгладжує шкіру, а у поєднанні з цукром має магічні властивості зробити руки ніжними та м'якими. Налийте 1 ч.л оливкової олії на долоню і додайте 1 ч.л цукру. Плавними рухами масажуйте руки, не забувайте про пальці протягом 2-5 хв. Далі промийте під водою та насухо витріть рушником.

  1. Яйця

До одного жовтка додайте 1 ч. л меду, 1/2 чайної ложки мигдалевого порошку і кілька крапель рожевої води чи оливкової олії, перемішайте. Далі втирайте суміш в руки протягом 10 хвилин.  Залиште суміш приблизно на 10 хвилин. Акуратно змийте суміш з рук і витріть їх насухо паперовим рушником або м'якою тканиною.

За бажання можна додати такі інгредієнти:

  • ефірні олії розмарину, троянди, апельсина, жасмину та пачулі, гліцерин, трав'яні відвари та настої, вітамін Е - для зволоження;

  • вітамін А, лимон, жовток, натуральний мед, вершкове, оливкова або рицинова олія, олія макадамії, грейпфрута, лаванди, вазелін - допомагає омолодити шкіру;

  • подорожник, ромашка, чистотіл, алое, масло обліпихи та чайного дерева, ладану, сандала, жасмину, морквяний сік - загоює рани;

  • молоко, ефіри різних цитрусів, ванілі та рожевого дерева, мед, а також сік петрушки, огірка та лимона - відбілює;

  • мед, яєчний жовток, олії (жожоба, мигдалю, кокосу, сандала), ланолін, бджолиний віск, сметана, вершки, авокадо - живить.

Рецепт антивікового крему

По 10 мл кокосової та касторової олій, додати пюре з алое (вистачить подрібнити 10 невеликих листочків рослини). Компоненти ретельно змішати та додати 3-4 крапельки олії евкаліпта. Тримати суміш на водяній бані, поки компоненти повністю не стануть однорідними.

Крем можна тримати не більше 12 днів у холодильнику. У добре закритій ємності з темного скла.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, для чого може знадобитися протермінований крем. Тому не поспішайте викидати його у сміття.

За матеріалами:  ukr.media,   ivona.ua

Головне фото: bhub.com.ua