Зволожуючий чи живильний? Дізнайтеся, який крем краще вибрати на холодну пору року

Догляд за обличчям і тілом
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Кожен раз, коли жінки складають свій власний комплекс засобів для догляду за шкірою, вони стикаються з питанням: який краще вибрати — зволожувальний чи живильний крем для обличчя? Чи існують відмінності між ними? Наші поради допоможуть вам розібратися в цьому питанні.

В чому полягають відмінності між зволожувальним та живильним кремом для обличчя? Обидва види кремів є важливими для повноцінного догляду за шкірою та дійсно мають свої відмінності. Як зазначається в назвах, головна відмінність полягає в тому, що перший містить більше вологи та відповідає за гідробаланс, тоді як в живильному кремі, окрім води, присутні також жири.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чим відрізняється зволожувальний крем від живильного?

Текстура.  Зволожувальний крем має більш рідку та текучу текстуру, тоді як живильний крем відрізняється щільнішою консистенцією.

Склад. У живильному кремі переважають олії, поживні речовини та вітаміни, у зволожувальному кремі на першому місці повинні бути вологоутримуючі компоненти, такі як гіалуронова кислота, ланолін та гліцерин.

Властивості.  Зволожувальний крем приваблює та зберігає вологу, переносить активні компоненти у глибину шкіри та підтримує гідроліпідний бар'єр епідермісу. Живильний крем захищає від сухості, лущення та негативного впливу навколишнього середовища, підвищує м'якість, еластичність, розгладжує зморшки та уповільнює фотостаріння шкіри.

Який крем краще обрати на холодну пору року?

Існує міф, що занадто масляний крем — це кращий вибір для зими. Однак важкий крем може бути надто жирним для деяких типів шкіри. Важливо вибирати крем, який підходить саме вашому типу шкіри.

Влітку шкіра потребує більше зволоження, а взимку варто робити акцент на живленні, однак звертати при цьому увагу на свій тип шкіри. Тож загалом вибір між зволожувальним та живильним кремом залежить від вашого типу шкіри та особистих потреб. А щоб отримати кращий результат, можна чергувати обидва види кремів в залежності від пори року та часу використання.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розкрили секрет  правильного осіннього догляду  за губами. Лляна олія та домашній скраб можуть створити диво!