Догляд за волоссям після освітлення ще ніколи не був таким простим! Ловіть кілька порад від експертів

Догляд за волоссям
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Як доглядати волосся після освітлення? Хочеться зберегти колір довше, і не отримати жовтуватий відтінок, і подбати про здоров'я волосся. Зробити все це простіше з лайфхаками та порадами від професійних перукарів. Про них ми розповімо в нашому матеріалі.

Догляд за волоссям після освітлення: практичні поради

Видання byrdie.com звернулося за порадами до трьох професійних перукарів — Табіти Дуеньяс , Денні Джелака та Шерідану Уорду . Експерти поділилися порадами, які допоможуть розібратися з тим, як доглядати волосся після знебарвлення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використовуйте фіолетовий шампунь

Фіолетовий шампунь не врятує здоров'я волосся, але допоможе максимально зберегти тон освітленого пасма. Щоправда, з фіолетовим шампунем варто бути обережнішим і використовувати його не в кожне миття голови.

Спіть на шовковій наволочці

Шовкові наволочки дійсно мають вирішальне значення для підтримки цілісності волосся і запобігання їх ламкості. Шовкова постільна білизна має перевагу перед бавовняними наволочками, оскільки дозволяє волоссю ковзати, а не розтягуватися, тягнутися і ламатися.

Використовуйте шовкові гумки для волосся

Подібно до використання шовкової наволочки, шовкові гумки для волосся ніжніші, ніж традиційні стрічки для волосся. Вони викличуть менше тертя і, отже, менше поломок волосся.

Не пропускайте стрижку

Дуеньяс наполегливо рекомендує часто підстригати волосся, щоб воно виглядало здоровим. Її практичне правило: підстригайте кінчики хоча б протягом тижня після того, як пофарбували волосся, щоб запечатати кінчики. Потім візьміть за звичку приходити на стрижку кожні вісім тижнів.

Догляд за волоссям після освітлення ще ніколи не був таким простим! Ловіть кілька порад від експертів - фото №1
Фото: Pinterest

Мийте голову рідше

У перші три тижні після процедури волосся слабке і схильні до ламкості, а шампунь може ще більше зруйнувати кутикулу. Шерідан Уорд рекомендує мити голову шампунем кожні три-чотири дні. А також використовувати сухий шампунь, який допоможе збільшити часові проміжки між миттям голови.

Використовуйте кондиціонер

Нестачу шампуню компенсуйте зволожуючими кондиціонерами та масками.

Ідея полягає в тому, щоб заповнити додаткову пористість волосся білком та вологою,

– каже Денні Джелака.

Суть у тому, що освітлення робить пасма дуже сухими, тому не заощаджуйте на кондиціонері для збереження кольору.

Олія для волосся — ваш новий найкращий друг

Догляд після освітлення волосся повинен включати поживне масло. Це допоможе повернути здоров'я знебарвленому волоссю. Для таких завдань добре підійде арганова, мигдальна, марулова та касторова олії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Контролюйте температуру

Догляд за волоссям після знебарвлення повинен включати контроль температури фена або плойки. Багато людей вважають, що більш висока температура дає швидші та довговічніші результати, більшості типів волосся при використанні гарячих інструментів достатньо використовувати лише середню температуру.

Раніше ми розповідали про те, як доглядати волосся , щоб воно швидше росло. У цьому допоможуть 6 порад від експертів.