Як самій підстригти чубчик: що про це говорять стилісти? (ФОТО, ВІДЕО)

Догляд за волоссям
Катерина Грисюк

Катерина Грисюк

Журналістка

Насправді стрижки з чубчиками ніколи не виходять з моди, хто і що б і що б не говорив з цього приводу! Але ось правильно підстригти чубчик - це ціле мистецтво. Тут точно потрібна впевнена рука. Якщо у вас саме така - навіть вдома може вийти, як у салоні. Дотримуйтесь порад топових блогерів і стилістів, якими HOCHU.ua ділиться в цьому матеріалі, і все вийде!

Ділимося способами, як можна красиво підстригти чубчик. Дотримуючись простих рекомендацій, ви зможете зробити це самостійно. У вас вийдуть гарні фото, а компліменти не змусять себе довго чекати. Час діяти, але не поспішайте! Візьміть гострі ножиці, гребінець і запасіться терпінням, щоб вийшло красиво.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Косий чубчик: чи можна підстригти самій?

Як самій підстригти чубок: що про це говорять стилісти? (ФОТО, ВІДЕО) - фото №1

Стригти чубчик потрібно, дотримуючись деяких правил. Інакше постраждає весь вигляд і можуть стати помітними недоліки зовнішності, наприклад, зморшки на лобі або великі риси обличчя. Або ж просто волосся стирчатиме на всі боки. Цього можна уникнути!

Виберіть правильні, гострі ножиці

Спеціальні перукарські ножиці гостріші, але можна взяти і побутові, якщо вони не затупилися.

Поділ волосся на пасма важливий для гарного результату

Пасма мають бути рівні за шириною. У процесі стрижки ножиці тримають перпендикулярно волоссю спочатку, а наприкінці потрібно нахилити кінчик ножиць донизу.

Розчешіть волосся і підрівняйте чубчик

Розчешіть волосся і підріжте нерівні ділянки, після чого залишиться лише красиво укласти чубчик. Якщо волосся густе, на допомогу прийде плойка або випрямляч.

Довгий чубчик: як правильно підстригти

Як самій підстригти чубок: що про це говорять стилісти? (ФОТО, ВІДЕО) - фото №2
pinterest

Коли всі укладки випробувані, і хочеться чогось свіжого, саме час собі зробити довгий чубчик.

Миття та підготовка волосся

Стригти чубчик краще на сухому волоссі. Спочатку укладіть його як зазвичай. Потім чубчик розділіть на пасма, розчешіть його, піднесіть пальці до брів, притисніть чубчик до шкіри.

Починайте різати чубчик

Візьміть ножиці горизонтально і починайте підстригати волосся, при цьому пасма мають бути тонкими.

Підрівняйте чубчик

Після того як ви домоглися потрібної довжини, вирівнюйте чубчик. Утримуйте ножиці вертикально, і обрізайте краї.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як рівно підстригти рваний чубчик

Як самій підстригти чубок: що про це говорять стилісти? (ФОТО, ВІДЕО) - фото №3
catwoman

Волосся має бути сухим, і краще, якщо ви візьмете філірувальні ножиці. Як правильно підстригти рваний чубчик? Скрутіть пасма в джгутики і ножицями зробіть короткі зрізи.

Як підстригти прямий чубчик самій

Як самій підстригти чубок: що про це говорять стилісти? (ФОТО, ВІДЕО) - фото №4
shedevrum.ai

Прямий чубчик вельми популярний. Зріз прямого чубчика в сучасному варіанті рекомендується філірувати.

Поділяємо волосся на зони

Доведеться трохи освоїти основи зонування, як це роблять перукарі. Ви не можете стригти весь чубчик відразу. Його необхідно розділити на прядки. Пасма мають бути рівні за шириною.

Техніка підрізання чубчика

Починати завжди потрібно з центру вправо. Поступово просувайтеся від центру чола в протилежний бік. Біля скронь лінія піднімається вгору.

Як красиво підстригти кучерявий чубчик самій

Як самій підстригти чубок: що про це говорять стилісти? (ФОТО, ВІДЕО) - фото №5
online.ua

Ось кілька нескладних правил:

  1. Кучерявий чубчик завжди підстригають на сухому волоссі.

  2. Краще залишити пів сантиметра від планованої довжини.

Якщо у вас все вийде, то чубчик підкреслить овал обличчя, зробить образ більш пустотливим, романтичним і юним. Підстригти чубчик простіше, ніж зробити складне фарбування, але він однаково змінить, урізноманітнить ваш вигляд. Не варто боятися змін. У безлічі людей вийшло, дотримуючись цих порад, підстригти чубчик. Важливо відштовхуватися в питанні підбору чубчика від форми обличчя й особливостей окремих його рис.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хочете, щоб було більш наочно? Подивіться відео про те, як самотужки підстригти чубчик. Поради дає стилістка, яка має також досвід у підборі іміджу та гардероба. Вона каже, що так стриже чубчик уже кілька років. Дуже навіть симпатично в неї вийшло!

Раніше ми розповідали вам про 8 сміливих ідей стрижок , які слід спробувати у 2024 році. У нашому матеріалі знайдете і короткі, і довгі, і середньої довжини стрижки на різні типи волосся, тому вибрати вам точно буде з чого!

Головне фото: pixabay.com