Руйнують структуру волосся: стиліст розповів, які популярні зачіски краще не робити, якщо ви хочете мати здорові локони

Догляд за волоссям
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ми любимо робити красиві та модні зачіски , однак не завжди думаємо про те, що вони можуть шкодити нашому волоссю. Наприклад, ці дві популярні зачіски псують волосся, однак багато жінок роблять їх чи не щодня.

Напевно, кожна жінка мріє про здорове та красиве волосся, тож не дивно, що про цю тему багато говорять. Загалом ми знаємо, що деякі зачіски — локони чи тугі плетіння — можуть позбавити волосся його еластичності та призвести до ламкості. Однак є зачіски, які здаються, на перший погляд, здаються безпечними, але можуть "знищити" його.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Експерт з догляду за волоссям  Рейчел Валентайн пропонує відмовитися від двох популярних зачісок. У своєму TikTok перукарка розповіла , чому тугий високий хвіст і недбалий пучок руйнують структуру волосся та роблять його тоншим.

Високий хвіст — дуже туга засічка. Якщо ви ходите з такою весь день, то ваше волосся починає ламатися і ставати тоншим у місці, де ви його зав'язуєте. А ось недбалий пучок, який ми так любимо робити вдома, "переламує" волосся одразу в декількох місцях та призводить до посічених кінчиків.

Рейчел рекомендує збирати волосся в потиличній зоні не надто високо і залишати передні пасма вільними, щоб зменшити тиск на волосся. Крім того, фахівець наголошує на важливості правильного вибору аксесуарів для фіксації зачіски. Занадто тугі або жорсткі гумки можуть посилити шкоду, тоді як атласні та оксамитові матеріали є більш м'якими та безпечними для волосся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, як виглядає наймодніша стрижка 2024 року на середнє волосся. З такою зачіскою ваше волосся буде гарно відростати та виглядати об'ємно.