Домашня укладка: яких помилок варто уникати

Догляд за волоссям
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Не завжди існує можливість і час робити укладку у салоні. Таку послугу можна робити до важливої події, а на щодень потрібно знати, як укладати волосся правильно у домашніх умовах.

Варто врахувати кілька важливих нюансів, щоб бути у захваті від результату. Яких помилок необхідно уникати, розповідає фахівчиня з реабілітації волосся та шкіри голови з 14-річним стажем, засновниця центру Sedletskaya Studio Юлія Седлецька ексклюзивно для elle.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Домашня укладка: яких помилок варто уникати - фото №1

Мийте голову ретельно

Неякісне миття та погане промивання шкіри голови призведе до втрати об'єму та неохайного вигляду.

Сушіння

Намагайтеся сушити волосся природним способом і використовуйте м'який рушник для промокання. Перед використанням стайлерів переконайтеся, що волосся повністю висохло, інакше не досягнете бажаного результату.

Без надмірностей засобів для укладки

Не намагайтеся використовувати багато мусів, лаків, пінки, адже протягом дня зачіска змінить форму і пасма будуть злипатися. Якщо на вулиці волога погода, то волосся буде схоже на немите.

Надто гарячі прилади

Не потрібно використовувати гаряче повітря чи плойки для швидкого результату. Це призведе до травмування волосся та з кожним разом укладку буде робити все важче.

Прості правила для ідеальної укладки

  1. При сушінні ставте фен на середню потужність.

  2. Рухайтеся повільно, без різких рухів.

  3. Поки не завершите укладку, не варто зачіпати локони.

  4. Кожне пасмо після накрутки збризніть лаком, для кращої фіксації.

  5. Розпускайте локони перед виходом з дому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При можливості використовуйте якісне обладнання, косметику саме для вашого волосся та захищайте локони у холодну пору року головним убором. Це захистить від переохолодження та псування волосся.