Популярні міфи про догляд за волоссям: які речі можуть заподіяти шкоду

Догляд за волоссям
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ми завжди мріємо про гарні, блискучі та доглянуті локони. Та коли після численних фарбувань волосся починає мати тьмяний і непривабливий вигляд, ми усіма силами та способами шукаємо шляхи поліпшити стан зачіски.

Не завжди розрекламовані засоби приносять ефект, а після бабусиних порад волосся не поліпшується. Як розібратися, де правильні поради, а які зовсім не принесуть користі, розбираємося з health.nv.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Відомі міфи по догляду за волоссям: які речі можуть заподіяти шкоду - фото №1

Шампуні для росту - не допомагають рости швидше

Один з найбільш розрекламованих способів маркетологів розповідає про те, що спеціальні шампуні стимулюють і пришвидшують ріст волосся. Насправді головна функція шампуню - ретельно очищати шкіру голови.

Волосся швидше відростатиме, якщо часто стригтися

Стрижка сама по собі не впливає на ріст волосся. Воно росте у своєму темпі. На ріст локонів впливає генетика, харчування, стан організму та спосіб життя.

Сушити волосся феном шкідливо для локонів

Якщо використовувати фен та інші пристрої для випрямлення або створення локонів правильно, то невиправданої шкоди це не завдасть.

За гарним волоссям не потрібен догляд

Навіть красиве і здорове волосся потребує зволоження, вітамінів та підтримки. Варто підібрати індивідуальні засоби догляду, які підійдуть саме вашому волоссю.

Фарбування призводить до втрати волосся

Правильне використання якісної фарби, без агресивних хімічних речовин, дотримуючись необхідних проміжків між фарбуванням, не призводить до втрати волосся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як можна приховати відросле коріння без фарбування.  Які народні способи допоможуть впоратися з такою ситуацією.