Локони не тримаються? Як зробити укладку стійкою

Догляд за волоссям
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото гарні локони
Фото: barb.ua

Простий спосіб допоможе зробити укладку надзвичайно стійкою

Іноді існує потреба в укладці, яка буде міцно та довго триматися. Якась урочиста подія, побачення чи вечірка потребує, щоб локони трималися і не розпадалися, а на дворі вітряно, чи дощить. У такій ситуації допоможе простий, проте надзвичайно ефективний спосіб рекомендований стилістом. Секрет складається з кількох етапів і правильному накручуванню.

Укладка погано тримається на тонкому та рідкому волоссі. Навіть багато лаку не врятують зачіску від розтріпування. Хибною є думка, що чим більше лаку ви нанесете, тим довше буде триматися зачіска, розповідає зірковий стиліст Михайло Прус.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Все починається з підготовки волосся. Першим етапом є зволоження волосся. Якщо недостатньо зволожити або взагалі не нанести ніяких зволожувальних засобів то природна волога буде швидко випаровуватися. Тому у фіналі є можливість отримати сухе, пересушене волосся.

Наступний етап - це ущільнення. Потрібно застосувати стайлінги, які внаслідок полімерів і гарячої температури розширяються всередині волосся ніби ущільнюючи та збільшуючи волосини. Саме вони впливають на тримання у формі ваших локонів.

Якщо ваше волосся погано тримає укладку, то після ущільнення потрібно взяти одне пасмо на потилиці та порозчісувати його багато разів. Якщо ви бачите, що нічого взагалі не тримається, то стиліст радить звернути увагу на кілька етапів.

  • Ще більше ущільнити волосся;

  • брати дрібні пасма, щоб вони краще прогрівалися;

  • Збільшити температуру, якщо дозволяє стан волосся;

  • затискати кожен локон на клеми, щоб він повністю охолодився;

  • зменшити діаметр плойки.

Стиліст вважає, що не може бути такого, щоб укладка не трималася. Головне, пройтися та чітко виконати всі пункти і тоді локони будуть триматися максимально довго в ідеальному стані.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали поради перукарів для володарок хвилястого волосся після біозавивки. Як правильно доглядати, щоб втримати цю красу на довгий час.