Якісне і красиве чи просто красиве? Як дізнатися про якість речей, не відходячи від каси

Практичні поради
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Шопінг - це чудово проведений час з відмінним результатом, у вигляді придбаної чудової речі. Добре здійснювати його з подругами чи скористатися послугами стиліста , тоді ви зможете придбати одяг, який пасуватиме і матиме гарний вигляд.

Проте, крім того, що одяг має лежати по фігурі, він також повинен бути гідної якості і хорошої тканини. Як визначити якість речей прямо у магазині, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Якісне і красиве чи просто красиве? Як дізнатися про якість речей, не відходячи від каси - фото №1

Часто буває, що приміряючи річ у магазині вона здається вам чудовою і дуже необхідною. А згодом, ретельно роздивившись її, відкладаєте на далеку полицю і більше не одягаєте. Крім даремно витрачених коштів, лишається лише жалість і зіпсований настрій. Також неякісна тканина може призвести до появи алергії та дискомфорту. Тому варто знати кілька способів визначення якості одягу, прямо у магазині.

  1. Потрібно зім'яти річ

Стисніть тканину у кулаці та потримайте кілька секунд. Якщо після такого тесту вона лишається пом'ятою та не розгладжується, краще відмовитися від покупки. Адже вона буде втрачати форму від звичайного сидіння на стільці.

  1. Потягніть

Злегка потягніть і відпустіть річ. Зауважте, лишилася вона без змін чи трохи змінила форму.

  1. Блискавка

Блискавка на одязі має бути пласкою і закритою планкою і мати такий же колір, що і тканина.

  1. Намочіть тканину

Мокрим пальцем торкніться з виворітного боку тканину і прослідкуйте намокла вона, чи залишилася сухою. Особливо важливо це для речей, які тісно прилягають до тіла.

  1. Малюнок на швах має збігатися

Перевірте бокові шви на блузці і навколо кишень. Для поєднання малюнка у горизонтальну смугу чи клітинку може застосовуватися додаткова тканина.

  1. Ґудзики та петлі

Ретельно перевіряйте чи добре пришиті ґудзики та обметані петлі до них, а також чи не стирчать нитки.

  1. Підкладка

Наявність підкладки свідчить про якість виробу. У якісній речі підкладка пошита з хорошого матеріалу, вільна, не сковує рухи та добре скроєна, зі швом на спині.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Придбану річ завжди необхідно випрати перед одяганням, адже ви не знаєте, скільки людей міряли його до вас. Раніше ми писали, як правильно обрати пуховик . Важливо звертати увагу на наповнювач.