До Дня вишиванки: нова колекція українського одягу "Легіт" від етнобренду EmbroideredGem

Шопінг
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото колекція “Легіт”
Фото: embroideredgem.com

Сукні та блузи від українського етнобренду EmbroideredGem

EmbroideredGem - це український бренд національного етноодягу з Сум, який з 2016 створює унікальні неповторні речі й переосмислює давні українські мотиви з урахуванням світових тенденцій. До Дня вишиванки бренд представив нову колекцію “Легіт”.

До капсули увійшли сукні та блузки, прикрашені мереживом в техніці “Рішельє”. В ажурному дивовижному малюнку можна розгледіти листя, стилізовані квіти та серця. Всі речі бренду виробляються на Сумщині звідки родом EmbroideredGem.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Вишиванки від ​​EmbroideredGem створюються у співпраці з клієнтами, тому враховуються усі побажання щодо кольорової гами, узорів вишивки, індивідуальних особливостей фігури. Бренд вміє поєднати вишуканість, лаконічність та мінімалізм з стародавніми мотивами.

​​EmbroideredGem створює речі з натуральних тканин, переважно льону, адже він підходить найкраще для вишивки ручної роботи різними техніками.

Одяг від етнобренду легко інтегрується у повсякденне життя та чудово пасує до видатних свят.

На фото колекція “Легіт”
Фото: embroideredgem.com
На фото колекція “Легіт”
Фото: embroideredgem.com
За однією з версій ця техніка зʼявилась в Італії у епоху Відродження і поступово розповсюджувалась країнами Європи, набуваючи унікальних регіональних рис. Мереживо “Рішельє” надзвичайно складне у виконанні – його використовували для комірів, жабо, манжетів, рукавичок та хусточок європейської аристократії та духовенства, заможних містян. В якийсь момент ця мода дійшла і до українських земель. Наші майстрині почали використовувати “Рішельє” для оздоблення святкових сорочок, а також домашнього текстилю: серветок, скатертин, фіранок… У новій колекції я хотіла показати звʼязок української та європейської традиції,
розповідає засновниця EmbroideredGem пані Наталя Кириченко.
На фото колекція “Легіт”
Фото: embroideredgem.com
На фото колекція “Легіт”
Фото: embroideredgem.com
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали коли у 2024 році відзначатимемо День вишиванки. Найцікавіші факти і історія створення свята вже у нашому матеріалі.