В моду повертається стиль нульових: що треба знати про тренд Y2K

Модні тренди
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото дічата гуляють вулецею
Фото: bloh.ebutik

Призабуті речі знову будуть у моді

Коли мова іде про моду можна з упевненістю сказати, що через кілька десятків років все повернеться знову. Тому є сенс передивитися гардероб своїх мам і бабусь та придивитися до певних моделей. 

Різні стилі Y2K мають всі шанси знову стати модними у цьому сезоні. Які саме речі варто шукати у шафах старшого покоління, розповідає bestlifeonline.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

 Y2K охоплює модний тренд, який був популярним наприкінці 90-х і на початку 2000-х років. Можливо ви пам'ятаєте велюрові костюми Періс Хілтон чи джинси з низькою посадкою, які просто обожнювала Крістіна Агілера. Цей стиль був безтурботним, грайливим та невибагливим. Популярність до  Y2K почала зростати з 2021 року завдяки тіктоку, де підлітки у вбранні 2000-х набирали мільйони переглядів.

Такі бренди, як Diesel, Juicy Couture, Ed Hardy і True Religion, були одними з найвідоміших брендів початку 2000-х і зараз мають попит, продаючись як "вінтаж", поряд із вживаними дизайнерськими аксесуарами, такими як сумки Gucci та Alexander McQueen, ремені, лофери та чоботи з квадратним носком, 
– пояснює відомий модний стиліст Тара Вест.

Стилі  Y2K, які зараз актуальні

Топи на шнурівці. З такими речами можна створювати цікаві образи. Зараз цей стиль активно з'являється у показах Жана-Поля Готьє.

На фото топ зі шнурівкою
Фото: olx.ua

Штани карго. Ці штани, як коти, мають 9 життів, розповідає модний стиліст Елізабет Косич. Якщо ви прагнете бути модними у цьому сезоні, варто придивитися до потертих штанів карго вільного крою.

На фото дівчина у штанах карго
Фото: demoiselle

Джинси з  низькою посадкою. Мабуть, це найбільше повернення за останні роки. З різноманітним оздобленням, цікавих кольорів, з вишивкою та принтами ці штани можна комбінувати у багатьох варіантах.

На фото джинси з низькою посадкою
Фото: aisenberg-denim

Укорочені футболки. Приталені укорочені футболки з різноманітними малюнками стали справжнім хітом.

Топи. Обирайте короткі топи  приталених силуетів і додайте до них  сміливі металеві прикраси, прикраси зі стразами для додаткового дивовижного ефекту.

Сорочки поло. Придивіться до цікавих оригінальних кольорів: гірчичний, м'ятний, полуничний та комбінуйте з різним одягом.

На фото сорочка поло
Фото: pinterest

Короткі спідниці. Міні-спідниці можна одягати на вечірку і прогулянку. Комбінуйте з топами, блузами та взуттям на високій платформі.

На фото коротка чорна спідниця
Фото: mohito

Велюрові спортивні костюми. Різноманітні варіанти з укороченими штанами та у яскравих кольорах з приходом весни заповнять вулиці.

На фото велюровий спортивний костюм
Фото: 6gnomiv

Аксесуари Y2K, які знову у моді

  • Чоботи до коліна;

  • туфлі на платформі;

  • затискачі-метелики;

  • капелюхи;

  • протисонцеві окуляри з різноколірними лінзами;

  • багетні сумки;

  • намиста ланцюги.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, який колір буде надзвичайно модним навесні. Він стосуватиметься не лише одягу, а і різноманітних аксесуарів.