Світлодіодна лампочка світитиме, як нова, якщо знати про цю хитрість:геніальний лайфхак з олівцем

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

За допомогою світлодіодних лампочок ми заощаджуємо енергію і платимо значно менші рахунки . Проте, навіть найнадійніші лампочки з часом припиняють світити.

Не поспішайте купувати нову світлодіодну лампочку. Спочатку спробуйте полагодити її самостійно, так ви заощадите ресурси та гроші. А допомогти у ремонті зможе звичайний олівець, розповідає glavred .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому не горить лампа?

Найбільш розповсюдженою причиною є те, що в LED-лампах перегорає світлодіод. Рідко хто  його заміняє на робочий. Найпростіше - купити нову лампу, а стару викинути, але мало хто знає, що її можна дуже легко полагодити самостійно.

Як полагодити?

Світлодіодна лампочка світитиме, як нова, якщо знати про цю хитрість:геніальний лайфхак з олівцем - фото №1

Світлодіоди на платі лампи з'єднані послідовно — по одному або блоками з 2-4 штук. Коли в блоці один світлодіод, як в лампочках стандартного типорозміру, при його перегоранні розмикається весь ланцюг і інші світлодіоди перестають горіти, тому через них перестає проходити електричний струм. Щоб полагодити лампу треба відновити ланцюг.

Світлодіодна лампочка світитиме, як нова, якщо знати про цю хитрість:геніальний лайфхак з олівцем - фото №2

Потрібно дістати діод викруткою або ножем і  оголити контакти. Тоді капаємо на них флюсом — паяльною кислотою, каніфоллю і т.п. і наносимо зверху крапельку припою, щоб з'єднати ці контакти і відновити ланцюг.

Як відремонтувати світлодіодну (LED) лампу олівцем?

Світлодіодна лампочка світитиме, як нова, якщо знати про цю хитрість:геніальний лайфхак з олівцем - фото №3

Викруткою зніміть перегорілий світлодіод. Грифель в олівці  є провідником електрики. Тому візьміть простий олівець і ретельно замалюйте ділянку між контактами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви можете зробити це своїми зусиллями. Зможете заощадити кошти, час і отримати задоволення від зробленої роботи, адже так приємно впоратися своїми руками !