Почне протікати та вийде з ладу. Чи можна залишати відкритими дверцята пральної машини після прання?

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Пральна машина — невід'ємна частина сучасного побуту, проте її ефективність може страждати від помилок у користуванні. Наприклад, не всі знають, чи варто залишати дверці пральної машини відкрити після прання.

Багато людей вважають, що залишати дверцята пральної машини завжди відчиненими після її використання — це правильне рішення. В якому сенсі так і є, адже така практика запобігає появі затхлого запаху та цвілі всередині барабана. Проте на порталі pixelinform.com пишуть , що це уявлення є помилковим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Виявляється, що постійно відчинені дверцята можуть навпаки призвести до швидшого зносу машини. Вони можуть почати провисати, призвести до того, що з ладу вийде замок, а в результаті машинка почне протікати.

Щоб такого не ставалося, краще залишати дверці машини зачиненими. А якщо ви хвилюєтесь про неприємний запах в барабані, то варто періодично залишати відкритим лоток для порошку, регулярно чистити барабан та протирати гумку біля дверцят. Такі маніпуляції можуть уникнути неприємного запаху та інших проблем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, які речі не можна прати з кондиціонером. Виявляється, на деякі тканини цей засіб має настілки негативний вплив, що після прання їх можна буде просто викинути.