Щоб ви були задоволені результатом: як вибрати сушарку для взуття

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Сушарку для взуття обов'язково необхідно придбати до настання дощового сезону. Іноді немає можливості обійти глибоку калюжу або не намочити взуття коли іде дощ чи тане сніг. А тримати ноги сухими - це в першу чергу турбота про здоров'я.

Варто звернути увагу на сушарки через кілька причин. Вони не завдадуть шкоди зовнішньому вигляду, адже сушать зсередини, деякі види знезаражують від грибків і бактерій, економні і не споживають багато електрики і прості у використанні, розповідає vse.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Щоб ви були задоволені результатом: як вибрати сушарку для взуття - фото №1

Види сушарок

Щоб ви були задоволені результатом: як вибрати сушарку для взуття - фото №2
  • Килимок – зовні схожий на звичайний килимок, але з нагрівальним елементом. Різниця полягає у способі сушки. Килимок сушить взуття зовні, а не всередині. Відрізняється простотою і краще висушує, компактний, можна брати з собою.

  • З вентилятором (аеросушка) – складається з двох трубок, які подають гаряче повітря на взуття і воно висихає протягом 3 годин. Можна сушити не лише взуття, а й рукавиці, шарфи, шапки та шкарпетки. Проте дорого коштує і може перегріти взуття, тому використовувати потрібно з обережністю.

  • Електрична – буває внутрішня, для підлоги та  настінна. Проста в експлуатації, порівняно невисока ціна споживає мало електроенергії, тому найрозповсюдженіша. Однак, взуття сушить найдовше, 8-10 годин.

  • Ультрафіолетова – Сушить і дезінфікує взуття від грибків і бактерій. Має невеликий асортимент, дорого вартує і сушить за 6-8 годин.

Призначення

Внутрішня – складається з двох нагрівачів, які поєднуються шнуром. Щоб висушити у кожному предметі  потрібно розмістити один нагрівач. Такий варіант компактний і підходить для подорожей.

Підлогова – виглядає, як полиця на ніжках і встановлюється на підлогу або іншу горизонтальну поверхню. Більш містка і гарно виглядає, проте великогабаритна і з собою брати незручно.

Настінна – схожа на підлогову, але кріпиться до стіни. Економить місце, але складна в установці і монтажі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Щоб ви були задоволені результатом: як вибрати сушарку для взуття - фото №3

На що звертати увагу при виборі

  • Якість виготовлення - деталі мають з'єднуватися між собою щільно, відсутність щілин і зайвого клею;

  •  електричний шнур нормального розміру, не тонкий, щоб уникнути можливого перелому, з якісною ізоляцією;

  • достатня кількість отворів для вільної циркуляції повітря;

  • швидкість нагрівання - якісний прилад повинен швидко нагріватися після включення в розетку. При цьому температура нагрівання не більше  70 градусів, щоб не зіпсувати взуття і не нижче 60 градусів, тому що буде довго сушити;

  • розміри електросушарки, адже вона повинна поміщатися в дорослий і дитячий черевик;

  • сушарки на батарейках -  це відмінний варіант, якщо сушку взуття потрібно возити з собою.

Матеріал

Метал, нержавіюча сталь – міцний матеріал, але може сильно нагріватися, а це може призвести до  опіків при випадковому торканні. А це небезпечно, коли є діти. Тому температура нагріву металевих підлогових і настінних моделей не перевищує 55 С°.

Пластик + кераміка – пластмасовий корпус закриває керамічні нагрівальні елементи і тим самим не допускає  опіку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибирайте ту сушарку, яка вам підходить за параметрами і ціною. Але пам'ятайте, що основна її функція - якісно сушити взуття і турбуватися про сухі ноги і здоров'я власника.