Найкращі лайфхаки для прибирання снігу біля дому: ТОП-5 порад, щоб ваші ручки не втомилися

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Перший сніг радує своєю чистотою і білизною. Але позбутися його часом буває досить непросто. Звичайно, якщо ви проживаєте у квартирі, то цей клопіт вам невідомий, але у приватному будинку боротьба зі снігом перетворюється на щоденну проблему.

Допомогти у прибиранні може спеціальна техніка. Але без людини вона не працює. Як зробити це швидко і не перевтомитися, розповідає segodnya.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Найкращі лайфхаки для прибирання снігу біля дому: ТОП-5 порад, щоб ваші ручки не втомилися - фото №1

Важливо правильно відкидати сніг, тому що почнете робити все швидко і стомитеся за кілька хвилин, а робота не буде виконана. Тому зауважте собі кілька порад для економії часу і сили.

  1. Намагайтеся прибирати сніг тоді, коли він щойно випав, не відкладаючи на потім, адже це буде зробити значно швидше і легко, ніж добре полежалий і покритий корком.

  2. Надійна лопата з якісних матеріалів - незамінний інвентар у сніжну погоду. Вона може бути з пластику, алюмінію, дерева. Найкраще обрати трибортну прямокутну лопату, з такої лопати сніг не зісковзуватиме і не розсипатиметься. При виборі довжина має відповідати вашому зросту.

  3. Одягайте на себе кілька шарів одягу, щоб при потребі роздягнутися. Не забувайте пити воду під час роботи. Приготуйте собі у термосі теплий чай чи компот.

  4. Не робіть все ривками. Намагайтеся працювати в спокійному темпі, щоб не перевтомитися. Не навантажуйте лопату повністю. Кожні 20 хвилин робіть перерву.

  5. Якщо у вас велика територія і сніг у вашій місцині не рідкість, то варто потурбуватися про габаритну техніку: снігоочисна машина, мотоблок зі снігоприбиральним відвалом або щіточкою, мінітрактор зроблять це швидко, ефективно і без зусиль.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Можна перетворити звичайне прибирання снігу на цікаву традиційну забаву залучивши дітей. А з зібраного снігу добре ліпити сніговика чи навіть цілу фортецю, для веселих ігор на свіжому повітрі.