Як розтопити лід без солі і спеціальних засобів: ці лайфхаки вас здивують!

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Якщо ви проживаєте у приватному будинку, то з проблемами прибирання снігу доводиться зіштовхуватися кожної сніжної зими. Звичайно, найкраще прибирати його відразу, але не завжди буває така можливість.

Добре використовувати для якісного прибирання спеціальні інструменти, але якщо їх немає під рукою, то можливо використати підручні засоби. Які саме потрібні і як їх використовувати, розповідає auto-gyro.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Як розтопити лід без солі і спеціальних засобів: ці лайфхаки вас здивують! - фото №1
  1. Гаряча вода, медичний спирт і мийний засіб

Просте та ефективне рішення для поверхонь, які покрилися льодом:

  • до 2 л гарячої води додайте 5-6 крапель мийного засобу і 30-50 мл спирту;

  • вилийте суміш на обмерзлі місця і почекайте поки вона почне взаємодіяти з льодом;

  • за допомогою лопати заберіть залишки льоду.

  1. Залишки кавової гущі

Азот, який міститься у кавовій гущі знижує температуру плавлення льоду. Також, внаслідок темного кольору прискорить плавлення льоду у сонячний день. Просто посипте гущу на доріжки, які покрилися льодом.

  1. Добриво

Якщо ви маєте залишки добрив для рослин, то подивіться чи у їхньому складі міститься сульфат амонію, хлорид калію і сечовина. Саме ці складники знижують температуру плавлення льоду і не принесуть шкоди покриттю доріжок і зеленим насадженням.

  1. Пісок

Пісок не розтопить лід і сніг, але посипати їм доріжки можна, щоб не послизнутися і не впасти. Також шар піску запобігає накопиченню льоду і знижує замерзання води на поверхні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Прибирайте сніг в міру випадіння, щоб забезпечити собі безпечний прохід і зручність. Також не забувайте, що потрібно прибирати його з даху і не допускати значного накопичення і покриття льодом.