Як прибрати ковтунці з одягу без машинки: поради, 100 разів перевірені господинями

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ви акуратно носите одяг, перете з дотриманням усіх правил і вірно зберігаєте, а на улюблених речах починають з'являтися ковтунці. Існує багато способів позбутися їх самостійно, домашніми способами.

Найчастіше ковтунці з'являються у місцях, де виріб постійно контактує з іншими речами, наприклад з сумкою чи ременем. Допомогти прибрати їх з одягу можна у домашніх умовах, підручними предметами, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звичайно, найкраще використовувати спеціальну машинку для позбавлення від ковтунців, але якщо її немає під рукою - скористайтеся такими порадами:

  1. Скотч. Надзвичайно добре справляється з дрібними ковтунцями. Наклейте смужку скотчу на потрібне місце і швидко відірвіть одним рухом.

  2. Зубна щітка. Надійний спосіб для речей з довгим ворсом. Потрібно проводити щіткою вздовж ворсу повільними рухами.

  3. Бритва. Використовуючи стару бритву, натягніть матеріал і плавно проводьте в протилежному напрямку від ворсинок. Дійте з обережністю, щоб не пошкодити речі.

  4. Ролик з липкою стрічкою підходить для маленьких ковтунців, а великі грудочки краще прибираються звичайним гребінцем.

  5. Губка для миття посуду. Використовуйте нову губку, жорсткою стороною проводьте вздовж виробу збираючи ковтунці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ці способи мало допомогли вашій улюбленій речі, то можна скористатися послугами хімчистки. У результаті ви отримаєте бездоганну, практично нову річ. Дотримуйтеся правил сушіння і прання одягу і використовуйте якісні засоби для прання, а також використовуйте кондиціонер , якщо він підходить для ваших речей.