Улюблений светр зменшився після прання: як виправити ситуацію

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Досить часто господині потрапляють у ситуацію, що після неправильного прання улюблений светр сідає. Погано підібраний режим чи температура можуть заподіяти такий ефект.

Це стосується речей з вовни, ангори чи кашеміру. Але не поспішайте викидати светр, який став на кілька розмірів меншим. Існує кілька перевірених способів, щоб врятувати ситуацію, розповідає born2be.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Улюблений светр зменшився після прання: як виправити ситуацію - фото №1

В першу чергу пам'ятайте, про те, що такі речі краще прати руками або на режимі "делікатне прання". Вони не люблять високої температури і викручування.

  1. Заморозити

Найвідоміший спосіб повернути светр у попередній стан - це заморозити його. Покладіть річ у морозильну камеру на кілька годин. Також можна випрати його ще раз, легенько віджати, замотати у фольгу і лишити у морозилці на 4-5 годин.

  1. Пар

Спробуйте пропрасувати светр паровою праскою. Робити це слід з виворітного боку і періодично розтягувати тканину. Починайте прасувати з рукавів. Існує можливість втрати м'якості матеріалу.

  1. Гліцерин

Потрібно зробити розчин: 2 л води і 50 мл гліцерину, якщо светр великий, то збільште пропорції вдвічі. Покладіть річ на 20-30 хв і періодично перемішуйте. Злегка віджати і сушити у підвішеному стані, трохи розтягуючи у процесі сушіння.

  1. Кондиціонер

Кондиціонер для волосся розмішайте у мисці з водою кімнатної температури. Покладіть светр на 30 хв. Далі прополощіть у воді і висушіть у підвішеному стані.

  1. Молоко і дитячий шампунь

Замочіть річ у воді на 40 хв, а далі розведіть шампунь у молоці і покладіть светр на 3 години. Потім ретельно прополощіть і висушіть його. Цей метод вважається найдієвішим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Існує можливість, що обраний спосіб е спрацює з першого разу. Тоді оберіть інший і спробуйте ще раз. Багато у чому результат залежатиме від еластичності тканини і правильного сушіння.