Лійка буде, як нова - без накипу та каменю: хитрий трюк, який оцінить кожна господиня

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Жорстка вода швидко сприяє утворенню накипу та каменю у лійці. Спочатку вода починає повільно текти, а потім припиняє пропускати воду взагалі.

Не поспішайте купувати нову, адже можна почистити її самостійно. Для цього вам знадобляться засоби, які є вдома. Найпоширенішими способами очищення лійки від каменю та накипу, поділиться  redpost .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Лійка буде, як нова - без накипу та каменю: хитрий трюк, який оцінить кожна господиня - фото №1

Лимонна кислота

Необхідно взяти 25 г засобу, насипати його в глибоку ємність і залити гарячою водою. Все ретельно перемішати, для розчинення порошку. Далі у розчин покласти лійку і залишити на 40 хвилин. Потім лійку потрібно добре потерти жорсткою щіткою, щоб очистити весь наліт, що залишився. Тоді промити чистою водою і прикрутити назад.

Оцет

Для максимального ефекту лійку потрібно повністю занурити в оцет. Найкраще налити рідину у пакет, покласти насадку і залишити на годину добре зав'язавши. Далі просто промити чистою водою.

Сода

Необхідно зробити розчин з 100 г соди та теплої води. Перемішати до утворення густої маси. Не шкодуючи нанести на лійку та залишити на 30 хв. Далі достатньо промити водою.

Кока-Кола

У складі цього напою міститься багато різних кислот, а саме лимонна, фосфорна та винна, тому він так добре очищає іржу та наліт. Щоб видалити всі відкладення з душової лійки покладіть її у місткість з напоєм, повністю зануривши. Достатньо 1 години, щоб напій розчинив наліт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці засоби з легкістю замінять дорогі хімічні речовини і з легкістю усунуть накип та камінь. Раніше ми писали, як просто можна відчистити мідну турку . Тоді процес приготування кави проходитиме з більшою естетичною насолодою.