Чому наші бабусі завжди сушили речі на морозі: вся користь такої дії

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У давні часи взимку брудну білизну замочували звечора, а зранку несли до річки прати. Обов'язково вивішували на морозі та прогладжували чавунною праскою. Зараз процес проходить значно швидше і простіше, проте звичка сушити речі, білизну та махрові рушники на морозі, зберігається донині.

Здається, у приміщенні одяг висохне значно швидше. Але користі від цього менше, ніж на свіжому повітрі. Та й зайве випаровування не корисно для кімнат. Які переваги для сушіння на морозі, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Чому наші бабусі завжди сушили речі на морозі: вся користь такої дії - фото №1

Антибактеріальний ефект

Мороз вбиває паразитів, які можуть знаходитися у білизні. Морозне повітря дезінфікує речі і знищує блох, клопів, пір'яних кліщів, вошей. Тому важливо виносити на провітрювання подушки, пледи, ковдри та вовняні речі.

Приємний аромат та свіжість

Сушіння речей на морозі надає приємного аромату свіжості. Також допомагає позбутися неприємного запаху, який важко вивітрюється.

Збереження кольору

Вивішування на мороз особливо корисно для делікатних речей з шовку, бавовни та кашеміру. Морозне повітря не має руйнівної сили сонця для кольору речей та добре зберігає форму тканин.

Для найкращого сушіння на морозі потрібно вивішувати речі у затінку, у суху, безвітряну погоду, при морозі не більше -5 °C та позбавивши речі зайвої вологи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед тим, як забирати одяг до приміщення, переконайтеся, що він повністю сухий та струсіть з нього сніг. Після прасування складайте речі до шафи лише сухими. А щоб у гардеробі завжди зберігався приємний аромат, скористайтеся порадами, про які ми писали раніше.