Як часто треба прати махрові рушники? Про це має знати кожна господиня

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Розповідаємо про те, як вибрати найкращий рушник для тіла та як часто його потрібно прати. Інструкцію для всіх господинь ви знайдете в нашому матеріалі!

А ви знаєте, що при витиранні тіла махровим рушником вода не вбирається волокнами матеріалу? Ключову роль у цьому процесі грають "бульбашки" повітря, які утворюються між нитками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також існує оптимальна довжина ворсу махрового рушника, яка гарантує його ефективну гігроскопічність. Вона становить 5 мм. Вироби з ворсом до 3,5 мм менше ефективно вбирають вологу, тоді як занадто довгий ворс швидко втрачає форму після прання.

Як же тоді обрати якісний рушник для тіла? Перед покупкою трошки потягніть за нитки рушника. Якщо вони легко виходять, а петлі розплітаються, це свідчить про низьку якість виробу.

Ну а щоб рушник вам добре "служив", потрібно його регулярно прати. Як часто це необхідно робити? Секретами поділилися на порталі pixelinform.com.

По-перше, існує "правило трьох витирань", згідно з яким махрові рушники потрібно прати після третього використання. По-друге, для збереження м'якості махрових рушників використовуйте солону воду, а в барабан пральної машини кидайте кілька тенісних м'ячів або спеціальних кульок для прання.

І, по-третє, не рекомендується кип'ятити та прасувати махрові рушники. Від цього вони перестануть бути м'якими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, що робити якщо улюблений светр зменшився після прання. Дізнайтеся, як виправити ситуацію .