Пуховик втратив форму після прання? Ми знаємо, як "повернути його до життя": 2 перевірених методи

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

На перший погляд, прання — проста задача, з якою під силою впоратися будь-кому, однак на практиці виявляється, що не все так легко. Машинка може несподівано зламатися , а пуховик після водних процедур — втратити форму. Що ж робити? Розповідаємо далі.

Взимку неможливо обійтися без пуховика. Цей верхній одяг ідеально підходить як для активних видів спорту, так і для повсякденного носіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо належним чином дбати про такі речі, щоб вони могли прослужити якнайдовше. Адже пух часто збивається після прання і його потрібно розпушити. Існують кілька способів, як повернути пуховик у його первісний стан.

Перший спосіб. Можна використовувати навіть вибивалку для килимів. Для цього вже сухий пуховик слід розкласти на твердій поверхні та трошки його побити вибивалкою, щоб рівномірно розподілити пух. В кінці слід добре потрясти виріб.

Другий спосіб. Тут вам знадобиться праска. Річ треба покласти на рівну поверхню, а всі кути розправити. Потім слід розстелити на пуховик марлю і прасувати праскою з виворотного боку. Через кілька хвилин цю процедуру слід повторити, але вже з іншого боку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці хитрощі допоможуть повернути форму вашому пуховику. Також дізнайтеся, як відбілити пожовклі речі в домашніх умовах.