Білосніжна чи без різниці: якого кольору має бути ганчірка для підлоги

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Багато господинь для миття підлоги використовують одяг, який вже не носиться, старі рушники або спеціально придбані ганчірки. Багато порад існує, щоб відмити пілогу від жиру та бруду,  але мало хто знає, якого кольору обрати аксесуар для миття.

Найкращим кольором для ганчірки вважається червоний. Це зовсім не пов'язано з прикметами та забобонами, а рекомендовано з практичних міркувань, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Білосніжна чи без різниці: якого кольору має бути ганчірка для підлоги - фото №1
Фото: prom.ua

Чому варто обрати ганчірку червоного кольору?

Легко помітити

Яскраву ганчірку помітно відразу. Тоді відсутній ризик сплутати її серед інших, призначених для прибирання. Також можна обрати інший колір, головне, щоб він був яскравим і помітним.

Хороша видимість

На червоній тканині надзвичайно добре помітно найдрібніші частинки пилу і бруду. Якщо ви миєте підлогу кілька разів, то зменшується шанс пропустити неприбране місце.

При виборі ганчірки для миття підлоги враховуйте її розмір, адже маленькі і великі незручні у використанні, з якого матеріалу виготовлена та чи добре вбирає вологу. Не варто обирати сніжно-білий колір, адже забрудниться після першого використання та буде у плямах.

Також не забувайте гарно споліскувати її після кожного використання, а раз на тиждень замочуйте у розчині води з оцтом чи мийним засобом для сантехніки, щоб забезпечити її гігієнічність.

Наші пращури вірили, що червоний колір може залучити у будинок гроші. Якщо таким чином покращиться фінансова сторона питання, то це ще один плюс на користь вибору червоного кольору.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, яким способом можна чудово відмити шви між плитками на кухні. Про бруд і плісняву ви забудете назавжди.

Головне фото: prom.ua