Всього два домашніх компоненти, і ароматизатор для шафи готовий

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Хочеться, щоб у гардеробі завжди приємно пахло. Іноді у шафі зі свіжою білизною починає відчуватися неприємний аромат. Позбутися його можна за допомогою ароматизатора.

Багато готових варіантів ароматизаторів продаються у магазинах з побутовою хімією. Проте, зробити "пахучку" самостійно не складає складнощів. Як впоратися за допомогою двох компонентів, розповідає prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Всього два домашніх компоненти, і ароматизатор для шафи готовий - фото №1
Фото: mad-cars

Ми пропонуємо два простих варіанти ароматизатора. Процес роботи займає лічені хвилини, а результатом можна насолоджуватися протягом тривалого часу.

Для створення знадобиться:

  • сода;

  • шматок поролону;

  • ефірна олія;

  • фольга;

  • зубочистка.

Спосіб №1 Сода

Виберіть аромат ефірної олії, який найбільше подобається. У невелику ємність насипте 1 ст.л соди та накапайте 5-7 крапель ефірної олії. Загорніть суміш у фольгу та зробіть зубочисткою проколи у кількох місцях. Покладіть саморобку на полицю і вже за годину гардероб та білизна будуть пахнути просто приголомшливо.

Спосіб № 2 Поролон

Потрібно взяти поролон невеликого розміру або вирізати з нього шматочки розміром з сірникову коробку. Далі просто накапайте на нього 5 крапель ефірної олії та покладіть у шафу. Зробіть шматочки, щоб розмістити 2-4 шт. у гардеробі. Раз у кілька днів просто зволожуйте поролон водою і аромат поширюватиметься з новою силою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що так е ароматизатор для текстилю . Його властивості можна використовувати для комфортного сну та розпилювати на одяг і постільну білизну.

Головне фото: mad-cars