Стильна річ чи практичний захист у негоду: як обрати якісну парасолю

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Картинка людини з жовтою парасолею
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Якісна і надійна парасоля залежить від кількох факторів, які потрібно враховувати при купівлі.

З першим дощем на вулицях розквітають яскраві кольори різноманітних парасольок. Механічні, напівавтомати, тростини різних відтінків та принтів приваблюють погляд та с понукають до покупки нової парасолі.

Жінка підбирає парасолю відповідно свого стилю, а чоловікам притаманно звертати увагу на якість виробу. За якими критеріями обрати надійну, якісну та практичну парасолю, розповідає blog.f.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найбільшу популярність мають складні парасолі, які займають мало місця та розмістяться навіть у невеликій сумочці. Але, зазвичай, вони найшвидше ламаються. Надійним вибором є тростини, у яких просто нічому ламатися. Проте вони пасують не усім та дуже легко забуваються у різних місцях.

Парасолі бувають: 

  • механічні;

  • напівавтоматичні;

  • автоматичні.

    На які речі звертати увагу при виборі

    Каркас парасолі

Найвитриваліший сталевий каркас, але його зараз не виготовляють. Алюмінієвий - легкий і дешевий, при ламанні ремонту не підлягає. Вироби з карбону надто чутливі до ударів, а скловолокно деформується при поривах вітру, але не ламається, тому це ідеальний каркас, якщо його стрижень і елементи - сталеві.

Тканина

Вказується на етикетці з внутрішнього боку. Виробники пропонують такі матеріали: нейлон - швидко вицвітає, линяє, зношується та стає важким при намоканні. Поліестер - практичний, водонепроникний, але легко рветься. Зараз роблять його з тефлоновим просоченням. Епонж - поліестер з додаванням бавовни. Не мнеться, швидко висихає, присутній у дорогих моделях. Сатиновий матеріал вважається елітою. Не рветься, швидко сохне, на дотик нагадує шовк.

Ручка

Маленька ручка незручна та може спричиняти колосальну напругу у зап'ясті, а ручка гачком рівномірно розподіляє навантаження у долоні. Краще обирати прогумовану ручку, яка не вислизає та добре лежить у руці, адже пластикова трісне від найменшого удару, а дерев'яна довго сохне.

Як вибрати надійну парасольку

Відкрийте парасолю, різко підійміть і опустіть. Кілька разів відкрийте і закрийте, подивіться чи не заїдають деталі. Хороша парасоля у відкритому стані має фіксатор, який міцно закріплений, однакову довжину спиць, тканина не провисає, кількість спиць - 10-16, зі швів не стирчать нитки, стрижень багатогранний, а не слизький. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Еталони якості це французькі, англійські, японські виробники. Колір та малюнки обирайте на свій смак та не забувайте правильно зберігати і сушити парасолю.