Ні грама більше: як розрахувати ідеальну дозу прального порошку

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото додавання прального порошку у відсік машинки
Фото: fakty.ua

Правильне дозування - запорука ідеального прання

При пранні одягу та білизни потрібно дотримуватися правил прання і сортування. Також важливо використовувати правильну кількість порошку, адже зазвичай господині вимірюють "на око".

Єдиної формули для вимірювання прального порошку не існує. Але краще дотримуватися важливих порад, щоб прання було безпечним і якісним, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Уважно вивчайте інструкцію до засобу

Переважно виробники детально розписують скільки і для якого одягу необхідно додати засобу. Рекомендована кількість залежить від того, як ви завантажуєте білизну і наскільки вона забруднена.

Яка пральна машина

На кількість порошку впливає тип пральної машини. Для сучасних моделей зазвичай необхідна менша кількість, а для старіших доведеться додати більшу кількість. 

Користуйтеся мірною посудиною

Більшість засобів для прання ідуть у комплекті з мірною ложкою чи ковпачком, що значно спрощує дозування. За відсутності можна придбати мірну посудину у побутових магазинах.

Ступінь забруднення

Завжди перевіряйте білизну на забруднення. Якщо ступінь досить висока, краще додати більшу кількість для ідеального результату. Доведеться трохи поекспериментувати, щоб знайти "золоту середину".

Завжди перевіряйте білизну після прання. Якщо залишаються сліди від порошку, це означає, що засобу забагато, якщо погано випрані речі - дали мало порошку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При покупці завжди звертайте увагу на якість прального порошку. Якщо не можете підібрати такий, який вас повністю задовольняє - зробіть порошок своїми руками .