Навіщо на стінці холодильника маленький отвір? Його "ігнорування" з часом викликає серйозні проблеми (ВІДЕО)

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото отвір для конденсату
Фото: https://morozok.com.ua/

Маленький отвір на стінці холодильника виконує важливу функцію

Холодильник завжди був незамінним помічником для господинь на кухні. Регулярне його очищення та дбайливе ставлення дозволяють користуватися ним довгі роки. Сучасні моделі дозволяють підібрати техніку під інтер’єр кухні.

При митті полиць та стінок холодильника ви напевно помічали внизу на стінці маленький отвір, який необхідно очищати від бруду та слизу. Для чого він потрібний та яку важливу функцію виконує, розповідає Блогерка Хлоя @thesimplemum у відео на tiktok.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Більшість людей, хоча регулярно користуються холодильником для зберігання страв та продуктів навіть не здогадувалися про цей маленький отвір. Також вони не знали, що його потрібно постійно очищати, щоб він не забивався брудом, слизом та сміттям коли капає конденсат.

У холодильнику в результаті конденсації утворюється волога, а маленький отвір призначений для її виведення. Отвір для конденсату зазвичай знаходиться у задній частині холодильника або у морозильній камері. Цей отвір дозволяє конденсату збігати у спеціальний канал, де вона випаровується від тепла компресора. Такий процес допомагає підтримувати оптимальну вологість усередині холодильника та запобігає утворенню неприємного запаху та плісняви.

Щоб забезпечити правильну роботу отвору для конденсату, важливо регулярно перевіряти його на забруднення, слиз та перешкоди і чистити за необхідності. Також важливо не блокувати цей отвір речами, що можуть перешкоджати вільному стоку конденсату, щоб уникнути проблем з вологістю у холодильнику.

Наслідки засмічення дренажної трубки холодильника

Засмічення дренажної трубки в холодильнику може мати негативні наслідки для приладу і здоров’я. Коли отвір забивається це впливає на охолодження холодильника, що може призвести до псування їжі через високу температуру, а у наслідку - до ремонту техніки.

Крім того, накопичення бактерій, викликане вологістю, призводить до появи цвілі та неприємних запахів у вашому холодильнику. Не кажучи вже про підвищений ризик харчових отруєнь, оскільки це сприятливе середовище для розмноження мікробів і бактерій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зберігати та підтримувати чистоту у холодильнику без миття. Для цього способу вам знадобиться лише харчова плівка.