Відмиють краще за спеціалізовану хімію: саморобні кубики для посудомийки

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото посуд у посудомийці
Фото: ek.ua

Засіб для посудомийки можна створити своїми руками

Посудомийна машина - чудова помічниця для господині, яка полегшує побут та заощаджує час, сили, воду та гроші. Можливо ви не здогадувалися, але у ній можна мити не лише посуд, а й багато різних побутових предметів.

Для миття посуду у посудомийці застосовують спеціальні засоби. Але, якщо вони закінчилися, цілком можливо зробити їх самостійно з інгредієнтів, які знайдуться на кожній кухні, розповідає канал Ідеї для дому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо після миття у посудомийній машині ви помічаєте, що на посуді та склі залишається наліт та сліди, існує чудовий засіб, який відчистить посуд до блиску та прозорості.

Як зробити кубики для посудомийки

Нам знадобиться:

  • сіль 100 г;

  • лимонна кислота 200 г;

  • сода 200 г;

  • оцет 100 г;

  • лимонна олія 20 крапель.

У невеликій ємкості змішуємо усі інгредієнти та добре розмішуємо, щоб не лишилося грудочок. Далі перекладаємо суміш у силіконову форму для льоду та ставимо у морозилку. Коли кубики повністю замерзнуть, зберігати їх краще у скляній банці з кришкою. Для одного миття достатньо одного кубика на повне завантаження машинки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які предмети категорично не можна мити у посудомийці . Адже після цього їх доведеться викинути у сміття.