Експрес-чистка килима вдома: як очистити його без зайвого клопоту таблеткою для посудомийної машини

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото чистий килим
Фото: zelenasadyba

Найефективніший спосіб, який підходить для килимів з високим і низьким ворсом

Кожен обирає килим на свій смак. Щоб гарно пасував до інтер’єру, з високим чи низьким ворсом, різних форм та кольорів. Але будь-який килим потребує регулярного очищення та прибирання, адже він забивається пилом, брудом та шерстю тварин.

Існує багато спеціальних хімічних засобів для очищення килимів, але потрібно використовувати їх з обережністю, особливо, якщо є алергічні прояви на компоненти у складі. Цікавий, швидкий та ефективний спосіб, з яким хімчистка не знадобиться, пропонує watsons.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед тим, як починати очищення потрібно врахувати тип покриття, матеріал, з якого він зроблений та характер та ступінь забруднення. Добре почистити килим можна за допомогою таблетки для посудомийної машини. Це простий, універсальний спосіб, який підходить практично для усіх покриттів.

Що знадобиться:

  • 1 таблетка для посудомийки;

  • 2 л гарячої води;

  • 2 ст.л нашатирного спирту;

  • щітка;

  • рукавички.

Як діяти:

Потрібно розчинити таблетку у гарячій воді. Якщо піни буде мало, можна додати кілька крапель мийного засобу або мила. Далі намочити щітку набираючи піну та пройтися по всій поверхні килима. Зачекати 10-15 хвилин та пройтися ще раз чистою вологою щіткою. У кінці килим варто пропилососити або замести чистою вологою ганчіркою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про способи очищення килимів з великим ворсом . Адже звичайне очищення пилососом не завжди може впоратися з такою проблемою.