"3 ложки" допоможе вичистити весь будинок за раз! Потрібен лише оцет, сода та будь-яке миюче

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото чистка унітаза
Фото: takprosto.cc

Підручні засоби можуть впоратися з брудом краще за спеціалізовані

Вапняний наліт, сліди від чаю на чашках, неприємний аромат домашніх тварин, гусениці на городі - сода та оцет здатні впоратися практично з будь-якою проблемою. Дбайливі господині знають, коди немає вдома спеціалізованих засобів, ці два чудових інгредієнти можуть стати справжньою паличкою-виручалочкою.

Сода та оцет справжні помічники у побуті. Та й по вартості вони коштують значно дешевше, ніж хімічні засоби. Як позбутися неприємного запаху та забути про вапняний наліт і чорноту всередині унітаза, розповідають patrioty.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли сода та оцет вступають у реакцію між собою, починає виділятися активна піна, внаслідок якої відбувається очищення. Тому завжди потрібно готувати лише свіжий розчин, щоб досягти максимального ефекту.

Як прибрати запах та наліт

Варіант 1 . За допомогою пульверизатора розпиліть оцет по всій внутрішній поверхні унітаза, а тоді щедро посипте її содою поверх оцту, а зверху розпиліть оцет ще раз. Залиште взаємодіяти на 5-10 хвилин. Далі потрібно потерти щіткою та вимити чистою водою.

Варіант 2. Зміщайте у ємності мийний засіб 1 ст.л та соду 1 ст.л. Паперовим рушником просушіть внутрішню поверхню унітаза та нанесіть суміш. Через 1 хвилину розпиліть оцет залиште на 15 хвилин. При потребі потерти та змити водою.

Що можна почистити у будинку содою та оцтом

  • Брудний наліт від кави та чаю на чашах;

  • прибрати запах домашніх тварин;

  • відмити насадку для душу;

  • прибрати запах цвілі з тканин;

  • почистити духовку;

  • відмити плями на килимі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачимо, пачку чи дві харчової соди потрібно завжди мати у господарстві. Нею можна навіть відмінно та безпечно почистити срібні прикраси!