Ви будете здивовані! Чому котячі миски з водою та їжею варто ставити на відстані

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Зображення кота
Фото: freepik.com

Кішка не стане відмовлятися від води просто так

Раніше ми писали, чим небезпечне нехтування гігієною мисок домашніх улюбленців. Але що, якщо кішка почала відмовлятися пити воду з миски, перекидати її або вмокати туди лапу? Маємо для вас досить цікаве пояснення, яке базується на природних інстинктах цих пухнастиків.

Власники котів звикли до часом дивної поведінки своїх улюбленців. Та коли вони починають віддавати перевагу воді з-під крана чи навіть унітазу замість свіженької водички в мисці - це починає викликати не подив, а занепокоєння.

Відразу скажемо, що з пухнастиком все нормально. Просто в хід пішли його природні інстинкти. Про це пише Ukr.Media .

Найчастіше господарі спостерігають наступні дивні дії улюбленця, пов’язані зі споживанням води з миски:

  • рухає миску з водою;

  • загрібає підлогу поруч з мискою;

  • крутиться навколо місткості з водою;

  • перед питтям завмирає на кілька секунд, дивлячись на воду;

  • вмокає лапку у воду, а потім починає злизувати її;

  • вмокає лапку у воду, а лише тоді починає пити;

  • перевертає миску з водою;

  • кидає в неї іграшки або інші речі.

    ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Зображення кота
Фото: freepik.com

Причини такої дивної поведінки

► Вмочити лапу у воду - це спосіб визначити її рівень в мисці. Це необхідно, щоб уникнути потрапляння рідини в носик. Тож щодня наливайте в миску одну й ту ж кількість води, щоб кішка щоразу не гадала потрапить вона в ніс чи ні.

► Нерідко кішка відмовляється пити з миски, яка стоїть поруч з їжею. Це пов’язано з інстинктами тварини. Пояснюємо! Так, миска з водою для кішки - імпровізований водопій. І інстинкти тварини підказують їй, що їсти жертву (в цьому випадку корм) поруч з водою не можна, оскільки в неї можуть потрапити кров, бруд і рідина забрудниться. А брудна вода дорівнює захворюванням. Розв'язати дану проблему можливо просто відсунувши миску з водою трохи далі від миски з їжею.

► Кішки не люблять пити з дрібного посуду. А все тому, що у великій посудині вода свіжіша, багато це добре і до того ж в таку миску влазять вуса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, як зрозуміти незвичайні знаки, що подає ваш котик. Інструкцію для господаря ви знайдете у цій статті .