Стерилізувати чи хай народжує: 5 фактів, що допоможуть вам прийняти рішення

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Кішка з котеням, фото
Фото: onegreenplanet.org

Стерилізація є важливим та етичним кроком до добробуту тварин

27 лютого у календарі - Всесвітній день стерилізації тварин. З цього приводу ми розповідаємо, чому цей крок дійсно може врятувати життя вашій домашній улюблениці .

Багато господарів не наважуються стерилізувати своїх кішечок та собак, вважаючи, що це великий ризик для їхнього здоров’я та життя. Втім, це все працює зовсім навпаки. Про те, чому все ж варто наважитися на стерилізацію домашнього улюбленця, розповідає UAnimals.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

5 фактів про стерилізацію

Факт №1. Лише за 7 років одна кішка та її потомство можуть народити 370 тисяч кошенят. Водночас самка собаки та її цуценята - 67 тисяч особин. Не всі вони зможуть знайти дім, а тому більшість тварин будуть приречені на голод та смерть на вулиці.

Факт №2. Стерилізація продовжує життя тварини. Ця хірургічна операція допоможе профілактувати рак молочної залози, що водночас позитивно відобразиться на тривалості життя улюбленця. Особливо, якщо мова йде про кішок: кожна їхня тічка збільшує ризики раку молочної залози в геометричній прогресії.

Кішка, фото
Фото: cnn.com

Факт №3. Стерилізуючи тварину, ви профілактуєте ряд захворювань. Зокрема, гнійне запалення матки, патологію яєчників тощо.

Факт №4. Стерилізація не має негативного впливу на поведінку улюбленця. Радше навпаки - є шанс позбавитись певних поведінкових проблем (наприклад, мічення території).

Факт №5. Стерилізована тварина не обов’язково набиратиме зайву вагу. Ожиріння загрожує лише тим тваринам, хто отримує невідповідну витратам кількість калорій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, як привчити собаку до pet-friendly закладів. Ці прості поради збережуть нерви вам та улюбленцю.