Делікатне питання: як зрозуміти, що песика час відвести на чистку параанальних залоз

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Чихуахуа, фото
Фото: freepik.com

Проведення подібних процедур краще довірити фахівцю

Раніше ми писали, чому важливо чистити зуби улюбленцю та як правильно це робити. Також деяким песикам ветеринари радять чистити параанальні залози. Що це таке і чому не варто лізти до них самим - розповідаємо далі.

В соцмережах можна знайти відео на яких розповідають, як та коли чистити параанальні залози собаці в домашніх умовах. Та ветеринар Вікторія радить ні в якому разі не слідувати таким порадам, а звертатися з цим питанням до фахівців. А все тому, що своїми діями недосвідчений власник радше наробить ще більше шкоди, ніж досягне бажаного результату.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що таке параанальні залози

Вони є похідними сальних залоз та містять в собі секрет, що потрібен для маркування калу ароматом тварини. У здорового собаки залози випорожнюються при дефекації. Але, якщо ви відчули неприємний рибний запах з-під хвоста улюбленця, - це причина звернутися до ветеринара.

“Сигнали”, що собаці час почистити параанальні залози:

  • він часто “їздить” на попі (важливо впевнитися, що цей свербіж не спричинений паразитами);

  • тварині боляче при торканні зони залоз;

  • у зоні залоз є набряк або незвичні виділення.

Експертка зазначає, що чим частіше чистити параанальні залози, тим меншими ставатимуть проміжки між процедурами. Якщо запалення параанальних залоз є постійною проблемою - це може бути показанням до їх хірургічного видалення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, як гратися з гіперактивною собакою. Детальніше про це читайте у цій статті .