Гігієна очей та вух: що потрібно про це знати власнику собаки

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Жінка тримає на руках собаку, фото
Фото: barberpet.com.ua

Очі потребують щоденного догляду, вуха - щотижневого

Раніше ми писали, чому важливо чистити зуби улюбленцю та як правильно це робити. Тепер розповімо про ще дві гігієнічні процедури, про які часом забувають власники тварин.

Догляд за собакою має бути регулярним. Якісь процедури можна проводити раз на тиждень або на місяць, та є і ті, які відносяться до щоденних.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З якою періодичністю потрібно промивати очі улюбленця та чистити йому вушка - розповіли ветеринари “Першого ветеринарного хабу”. Візьміть собі на замітку!

Догляд за очима

Можна скористатись для промивання ватними дисками, попередньо змоченими у фізрозчині або у слабкому розчині ромашки (кімнатної температури). Робити це потрібно 1-2 рази на день (вранці та/або ввечері) і рухатися у напрямку від вушок до носика.

Також можна використовувати спеціальні засоби для очищення очей та видалення слізних плям. Їх продають у ветеринарних магазинах та аптеках і застосовувати ці засоби потрібно згідно з інструкцією.

Догляд за вухами

Для чистки вушок існує багато засобів та лосьйонів, які продаються у ветеринарних аптеках та магазинах. Якщо не впевнені, який саме вибрати - порадьтесь з ветеринаром.

Використовувати їх досить легко (та все ж перш ніж це робити, ознайомтесь з інструкцією засобу). Потрібно ввести пару крапель засобу у слуховий канал, легенько помасажувати вушка у їх основи та відпустити улюбленця на 15-20 хвилин. Після цього приберіть бруд, який вийшов на зовнішню поверхню слухової раковини, ватним диском. Проводити таку процедуру потрібно один раз на 1-2 тижні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як зрозуміти, що песика час відвести на чистку параанальних залоз. Детальніше про це - пишемо у цьому матеріалі .