Мало хто знає: восени дерева потрібно полити по-особливому

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як підвищити зимостійкість дерев у саду. Один із важливих етапів  - це вологазарядний полив. Цей вид поливу допомагає рослинам підготуватися до зими, а також захищає їх від вимерзання та всихання.

Що це таке, як його робити та для чого, розповідаємо разом із порталом “Порадниця” . Він необхідний, якщо зима планується холодною, а дощів восени випало мало.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ж ви помічаєте, що опадів було достатньо, можна обійтися і без цього виду поливу. Особливо це стосується ділянок, де ґрунтові води залягають близько до поверхні. Тому варто дивитись і по місцю, де знаходиться ваша ділянка, і по погодніх умовах.

Проводять вологозарядний полив на початку листопада, за стабільної температури приблизно плюс 2 градуси. Для вишні та черешні віком від трьох до п’яти років норма води становить 40—60 л, для дорослих дерев цей показник сягає 70—100 л.

Аґрус і порічки потребують 10—30 л на кв.м, смородина — 30—80 л на кв.м. Дорослим  кущам малини та ожини під час вологозарядного поливу необхідно 25—40 л на кв.м.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний полив захистить дерева та кущі. Також ми розповідали, як вкрити троянди на зиму .