Не робіть це з орхідеєю взимку: основи догляду в холодну пору

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що зробити з заміокулькасом перед холодами. Тепер ділимось порадами щодо зимового догляду за орхідеями.

Ця вибаглива квітка потребує певної зміни умов у холодну пору року. Орхідеї восени та взимку особливо  потребують уваги. Про це розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що зробити з орхідеєю в холодну пору

Восени дні коротші. Через нестачу сонячного світла орхідеї можуть не лише припинити цвітіння, а й навіть захворіти. Орхідеям для нормального розвитку потрібне освітлення впродовж 12 годин.

Щоб забезпечити цю умову, можна встановити лампи денного світла. Підсвітка не повинна працювати всі 12 годин - просто вмикайте її вечорами на 4-5 годин. Також додаткове освітлення можна вмикати вдень, якщо спостерігаєте хмарну погоду.

Восени орхідеям не потрібен рясний полив. Якщо у приміщенні температура може опускатися нижче 18 градусів, слід зменшити кількість поливів.

Щоб контролювати кількість поливу, ґрунт та коріння рослин треба оглядати. Це допоможе уникнути переливання і, як наслідок, кореневої гнилі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Посени не радять обприскувати орхідею водою. Зайва волога в цей період може нашкодити рослині. Також ми розповідали, в які горщики не варто садити фіалки .