Подбайте про кімнатні рослини: який догляд потрібен зеленим друзям взимку

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, який догляд потрібен орхідеям взимку. Тепер в загальному поговоримо про підготовку кімнатних рослин до зими.

Разом з Ukr.Media ділимось основними правилами, про які багато хто не знає. Вони дуже важливі, адже це допоможе квітам пережити важкий зимовий період.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Увага на освітлення 

Взимку дні стають коротшими, через це кімнатні рослини можуть відчувати нестачу світла. Варто розмістити їх ближче до вікон, щоб забезпечити їм максимальне природне освітлення. Незле буде і використовувати додаткове освітлення фітолампами.

Зменшення поливу

Взимку рослини зазвичай ростуть повільніше. Це природній процес, і через це рослини вимагають менше води, ніж влітку. І пересушування коренів, і надлишок вологи може бути шкідливим. Орієнтуйтесь на потреби кожної конкретної рослини.

Зволоження повітря

У опалювальний сезон у приміщенні повітря може стати занадто сухим. Рослини будуть почуватися комфортно, якщо ви будете підтримувати оптимальний рівень вологості у кімнатах. А в умовах сухості та тепла рослини можуть атакувати шкідники.

Зменшення підживлення

Тут ситуація така, як і з поливом. Рослина менше росте, тому потребує меншої кількості поживних речовин. Варто зменшити частоту і концентрацію добрив. Поживні речовини можуть накопичуватися у ґрунті, а це для рослин шкідливо.

Уникайте протягів та холодів, але провітрюйте

Рослини не люблять різких змін температури та холодних протягів. Між тим, важливо регулярно провітрювати приміщення. Це забезпечить доступ свіжого повітря в кімнатах, а також допоможе уникнути можливих проблем із грибками та комахами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також варто регулярно обстежувати рослини, звертати увагу на наявність шкідників, сухі кінчики листя тощо. Також ми розповідали, в які горщики не варто садити фіалки.