Озбройтесь милом: як прогнати павутинного кліща з ваших рослин

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що робити, якщо вазони обсіла попелиця . Тепер ділимось порадами, які допоможуть у боротьбі з павутинним кліщем.

Це дрібний шкідник, який може завдати значної шкоди кімнатним рослинам. Він харчується соком рослин, внаслідок чого вони починають жовтіти, сохнути і врешті-решт гинуть. Про методи боротьби розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Павутинний кліщ має невеликі розміри, тому його легко не помітити. Зазвичай він має червоний, жовтий або зелений колір. На рослині можна побачити тонку павутину - вона і є ознакою присутності шкідника.

Ефективні методи боротьби з павутинним кліщем

Обробка нашатирним спиртом

Нашатирний спирт є доступним і ефективним засобом боротьби з павутинним кліщем. Для обробки рослини візьміть ватний диск, змочіть його нашатирним спиртом і обробіть уражені ділянки. Обробку слід повторювати кілька разів з інтервалом у кілька днів.

Обробка рослини господарським милом

Господарське мило також є ефективним засобом боротьби з павутинним кліщем. Для обробки рослини візьміть шматок господарського мила, натріть його на терці і розчиніть у воді. Отриманим розчином обробіть уражені ділянки рослини. Через 2 години добре змийте мило, щоб воно не залишалося на рослині.

Обробка рослини інсектицидами

Якщо народні методи не дали результату, можна використати інсектициди. Вони ефективні при боротьбі з павутинним кліщем, але можуть бути токсичними для людини і тварин. Тому при їх використанні необхідно дотримуватися правил безпеки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При обробці рослини будь-яким засобом оберігайте очі і шкіру від потрапляння речовин. А після обробки інсектицидами не забудьте провітрити приміщення. Якщо у вас є домашня тварина, після обробки рослини інсектицидами уважно спостерігайте за нею. Також ми розповідали про рослини, які можуть бути небезпечними для ваших домашніх улюбленців.