Груба помилка зберігання, через яку псують овочі: з чим не можна класти картоплю

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, коли варто починати сіяти баклажани на розсаду . Тепер розповідаємо про правила зберігання овочів, за яких вони довше залишаються якісними. Приміром, часто дачники роблять грубу помилку, зберігаючи разом картоплю та цибулю.

Як правильно зберігати овочі, розповіли на “РБК-Україна” . Мало хто знає, що не можна зберігати картоплю та цибулю разом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Існує думка, що зберігати овочі разом зручно та практично. Однак це не завжди так. Наприклад, картоплю та цибулю категорично не можна зберігати разом.

Це пов'язано з тим, що цибуля виділяє етилен, який прискорює дозрівання картоплі. В результаті картопля гниє, проростає або в'яне. Крім того, цибуля може забрати вологу з картоплі, що також прискорить її псування. Тому, щоб овочі зберігалися довше, їх потрібно зберігати окремо.

Як правильно зберігати картоплю

Картопля - це продукт, який псується необоротно. Щоб картопля зберігалася довше, потрібно дотримуватися таких умов:

  • При температурі повітря +5...+7 градусів картопля може зберігатися до 6-7 місяців

  • Вологість повітря повинна бути близько 75%-80%

  • У місці зберігання обов'язково повинна бути вентиляція, щоб картопля могла дихати

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Картоплю можна зберігати в ящиках, кошиках або контейнерах. Цибулю краще зберігати в полотняних мішечках або ящиках з перфорацією. Також ми розповідали про лайфхак, який допоможе збільшити пророщуваність насіння перцю .