Розсада виросте міцною: диво-добриво, яке додають досвідчені городники

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Вирощування здорової та стійкої до хвороб розсади – важливий етап, від якого залежить успіх сезону для будь-якого городника. Ми розповідали, яку розсаду не можна пікірувати . Тепер ділимось рецептом диво-добрива.

Це надзвичайно просте, але ефективне підживлення з трьох доступних компонентів: цибулиння, яєчної шкаралупи та деревної золи. Про нього розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому цю суміш варто використовувати

Цибулиння багате на калій, який зміцнює імунітет рослин, робить їх стійкішими до шкідників та хвороб. Яєчна шкаралупа - відмінне джерело кальцію, який необхідний для розвитку кореневої системи, робить стебла міцнішими. Деревна зола містить фосфор, калій, магній та інші мікроелементи, необхідні для здорового росту рослин.

Як приготувати добриво

  1. Зберіть лушпиння з трьох цибулин.

  2. Подрібніть яєчну шкаралупу (1 столова ложка).

  3. Додайте 1 ложку деревної золи.

  4. Ретельно перемішайте всі компоненти.

На дно кожної посудини для розсади насипте 1-2 столові ложки суміші. Зверху насипте ґрунт та висійте насіння.

Всі компоненти цього добрива легко знайти. Його приготування та застосування не потребує спеціальних навичок. Воно робить ґрунт більш поживним, покращує ріст та розвиток розсади.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для отримання здорової розсади необхідні також регулярні підживлення та правильний полив. Однак, використання цього простого добрива з цибулиння, шкаралупи та золи допоможе вам виростити міцну, здорову та стійку до хвороб розсаду, яка стане основою для щедрого врожаю. Також ми розповідали, як можна проростити старе насіння .