Можна залишитись без урожаю: найстрашніші помилки вирощування розсади

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про цікавий лайхфхак , який допоможе виростити розсаду. Тепер поговоримо про найбільші помилки, яких дачники припускаються в процесі вирощування та підготовки сіянців.

Є загальні правила, які підходять для всіх видів розсади. Важливим етапом є така процедура, як пікірування. Як пишуть на “Школа Життя” , недосвідчені дачники часто пропускають цей важливий етап, і дарма. Втім, невдале пікірування може навіть зашкодити розсаді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пікірування - це пересадка паростків, що вже мають два сім’ядольні і два повноцінні листки, в окремі контейнери зі стаціонарного. Переважно це роблять через 14-21 день після появи сходів.

У процесі пересаджування ви повинні прищепити основу кореня на третину. Так корінь буде продовжувати розвиватись. Якщо цього не зробити, ніякого толку від пересаджування не буде.

Така маніпуляція обов’язкова для розсади капусти, томатів, полуниці, а також петунії та лобелії. Втім, перці чи баклажани від неї можуть загинути. Розсада цих рослин дуже ніжна, тому її насіння краще відразу висаджувати в окремі ємності. Також пікірування протипоказане гарбузам, диням, огіркам, кабачкам, макам, та аквілегії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пікірування може бути корисним інструментом для вирощування розсади, але важливо використовувати його правильно. Перед пікіруванням рекомендується ознайомитися з особливостями культури, яку ви вирощуєте, і дотримуватися правил агротехніки. також ми розповідали, що не можна додавати в ґрунт томатам .