Ці огірки будете збирати відрами: запам’ятайте список найкращих сортів для вирощування

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як підготувати землю для розсади . Перед тим, як почати процес вирощування розсади, слід визначитись з сортами овочів, які ви будете вирощувати.

Слід вибрати гарний сорт, який буде стійким до різних хвороб, перепадів температур тощо. Відмінним рішенням є гібриди, що мають гарний смак, чудову стійкість і високу врожайність. На “ТСН” розповіли про п’ять сортів огірків, на які варто звернути увагу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гібридні чи сортові огірки: що краще?

Досвідчені городники рекомендують для початківців гібридні сорти огірків. Вони стійкі до хвороб, краще протистоять борошнистій росі, пероноспорозу та інші огіркові хвороби. Також гібриди дають багато плодів протягом усього сезону. Гібриди не бояться несприятливих погодних умов, а огірки мають чудовий смак і аромат.

Є у них і недоліки. Гібриди можна вирощувати лише з першого покоління (F1). Насіння з наступних поколінь (F2) не дає таких же якісних плодів. З них не можна збирати насіння для наступних років.

Сортові ж огірки можна збирати на насіння. Існує безліч сортових огірків з різними характеристиками. Але вони більш схильні до хвороб, ніж гібридні.

Гібридні сорти огірків

Міранда

Ранній гібрид з високою врожайністю. Стійкий до хвороб. Плоди яскраво-зелені, хрумкі, соковиті огірки довжиною до 12 см.

Лангіно

Це ранній гібрид, що має максимальну врожайність. Родить довгими, темно-зеленими, дуже смачними та хрумкими огірками. Він стійкий до хвороб та тривало плодоносить.

Зозуля

Мабуть, найвідоміший гібрид в Україні. Це середньостиглий, високоврожайний сорт. Плоди мають чудовий смак та світло-зелений колір.

Кібрія

Сорт має високу врожайність. Огірки ростуть пружні, хрумкі, соковиті й без гіркоти. Вони ідеальні для консервації. Сорт підходить для вирощування в теплиці й відкритому ґрунті, він стійкий до хвороб.

Гектор

Ранньостиглий гібрид, що запилюється бджолами. Має темні пружні плоди з пухирцями й шипами, вони чудові на смак, з тонкою шкіркою, соковиті, без гіркоти. Огірки підходять як для консервації, так і для сирого вживання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для початківців краще підходять гібридні сорти. Однак, якщо ви хочете збирати насіння, обирайте сортові огірки. Також ми розповідали про популярний і вдалий сорт томатів .