Що треба зробити взимку, щоб прогнати з городу слимаків: як боротись зі шкідниками

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

МИ розповідали, що посадити біля буряка , щоб врожай був королівським. Також варто подумати і про захист саду та городу від шкідників.

Особливо небезпечними слимаки бувають навесні. Вони вилазять, ласують молодими пагонами, і буквально за ніч можуть знищити нові саджанці. Саме тому варто вже зараз подбати про захист саду від слимаків. Як це зробити, розповіли на порталі “ТСН” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому слимаки активізуються взимку?

Є кілька причин. Зокрема, це вологість - надлишок води створює сприятливе середовище для слимаків. Їх приваблюють опале листя, компост та гниття органічних речовин. Під час опадів, коли тане сніг, цей фактор стає особливо актуальним.

Слимаки харчуються гнилими рослинними речовинами. Саме тому будь-яка гнила органіка стає для них приманкою. Сміття та мульча, в свою чергу, дають слимакам притулок. А ще взимку менше природних ворогів, таких як птахи та жуки.

Ознаки слимаків у саду:

  • Сріблясті сліди на ґрунті та рослинах.

  • Пошкодження листя та стебел.

  • Зникнення саджанців.

Як позбутися слимаків

Слід ретельно прибирати сміття, мульчу та інші схованки слимаків. Також варто заохочувати природних хижаків слимаків, таких як птахи та жуки. Для цього можна встановити годівниці для птахів або висаджувати квіти, які приваблюють корисних комах. Навколо делікатних рослин варто створювати фізичні бар'єри, наприклад, використовувати мідну стрічку, розкладати яєчну шкаралупу тощо.

Існує багато різних типів пасток для слимаків, такі як пивні пастки або пастки з розчином солі. В крайньому випадку можна використовувати хімічні препарати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки комплексним заходам ви зможете захистити свій сад від слимаків і зберегти врожай. Також ми розповідали про пивну пастку від слимаків.