Поради досвідчених дачників: якщо хочете, щоб томати плодоносили, засипте це в теплицю

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як прогнати слимаків з ділянки . Тепер ділимось порадами, які дозволять виростити гарний врожай томатів. Ця культура дуже залежна від мінеральних добрив.

Разом із порталом “Школа Життя” розповідаємо, які підживлення краще внести у землю в теплиці, де ви плануєте вирощувати томати. Від своєчасного та правильного підживлення залежить майбутній врожай.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Суперфосфат

Слід розсипати по грядках з розрахунку 1 ст. л. на 1 кв. м. ґрунту. Містить фосфор, необхідний для збалансованого росту рослин. Якщо не внесли його восени, використовуйте фосфоритне борошно. Воно швидко розчиняється та засвоюється рослинами та містить фосфор і кальцій, необхідний томатам для запобігання вершинної гнилі.

Добрива з калієм

Сульфат калію або хлористий калій вносять для збалансованості ґрунту. Подбайте, щоб не було перенасичення азотом - воно шкідливе для томатів.

Кальцієва селітра

Вноситься лише за відсутності перегною/компосту, коли є дефіцит азоту. Вона містить кальцій і азот, що запобігає вершинній гнилі.

Калімагнезія

Ця речовина необхідна для гарного росту та плодоношення томатів. Після внесення добрив землю ретельно перекопуємо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це загальні рекомендації, втім, важливо враховувати особливості вашого ґрунту та потреб конкретних культур. Також ми розповідали, коли сіяти помідори на розсаду.